24 Septembrie 2014 publicat în Psihologie 73 share-uri

Fiecare personaj cu intentia lui isi face numarul. Problema apare cand incep sa se calce pe picioare, sa se inghionteasca, sa-si incurce drumurile, atunci incepe razboiul – mai concret spus CONFLICTELE INTERNE cum le resimtim noi.

Cum sa-ti imbunatatesti starea conflictuala interioara

Si totusi putem face cate ceva sa imbunatatim aceasta stare tensionata, chiar acum:

- Lasa gandurile acestea enervante sa vina, observa-le. Cand le respingi de fapt ele devin si mai intense. Este ca si cum iti anunti mintea inconstieta ca ai luat la cunostinta despre problema.

- Respecta valorile si ceea ce crezi TU. Sursa principala a conflintelor interne este ca reusim cu succes sa ne violam propriile valori, oferim voluntar scena. Cand actionezi impotriva a ceea ce crezi, mintea inconstienta va face tot posibilul sa te aduca pe drumul cel bun.

- Actioneaza consistent, chiar daca nu iti place! O alta sursa de conflict intern este ca fugim, sau amanam responsabilitati si sarcini pe care trebuie sa le facem.

- Scrie conflictul pe o foaie de hartie.

- Constientizeaza!

Cat de consistenti suntem in comportamentul nostru? Cat de constienti suntem de acest spectacol la care participam? Cat de mult respectam propriile valori si credinte in ceea ce facem? Cum apar aceste tensiuni si conflicte interne atunci cand nu le respectam?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Cand te intalnesti cu o situatie interesanta, tine minte aceasta povestioara despre Circ! Vezi cum te poti tine de credinta ta!

Mult succes!

***

Mihaela Iordache este un ambasador pentru sanatate mentala, emotionala si fizica.

Specialist psihologie, clinica, organizationala si psihoterapie, a terminat studiile in Bucuresti si este pasionata de natura umana. Scopul activitatii sale este sa ajute la atingerea potentialului maxim, sa asiste grupuri si echipe sa construiasca relatii puternice. Scrie, danseaza, meditezeaza si calatoreste. Cateva lucruri in care crede:

- Nu merita sa ramai blocat, mai bine muncesti pentru dezvoltarea unei bune stari cu orice implica

- Descopera bucuria si placerea In fecare moment din zi, chiar si in mijlocul haosului si stresului

- Crede in sinteza perspectivei integrative, suntem un intreg, mintea, creierul, corpul si sufletul;

- Crede in practicalitatea psihoterapiei cat si latura ei complementara si ca investitia in propria persoana este cel mai bun lucru pe care cineva il poate face

- Nu exista reteta magica sau pilula care sa te schimbe, e necesar sa te implici

De mai mult de 10 ani, Mihaela studiaza si practica psihologia. A studiat mai multe forme, practicant atat in zona organizationala cat si cea clinica, si s-a oprit la cea care o defineste si se potriveste in practica sa, si anume Psihologia Integrativa. Mihaela face parte din Asociatia Romana de Psihologie Integrativa de 2 ani. Este o abordare complexa de a creste resursele personale pentru a atinge potentialul. Scopul este sa ajute la construirea unei aliante sanatoase intre minte si corp, integrarea strategiilor psihologice, pentru a va sprijini sa gestionati provocarile de zi cu zi si un stil de viata implinit, atat profesional cat si personal.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri