29 Aprilie 2013 publicat în Psihologie 33 share-uri

Teoria celor 4 temperamente, dezvoltata de Hippocrate in perioada greaca clasica, ramane unul dintre reperele cele mai cunoscute din psihologia populara. Desi considerata o abordare psudostiintifica, ea a fost readusa la lumina, modernizata si dezvoltata in chip convingator de autorii americani Florence Littauer si Fred Littauer, sub numele de Sistemul Personalitate Plus.

In schimb, ai tendinta de a trece cu inocenta peste detalii si de a trata cu superficialitate anumite lucruri, mai ales cele care tin de latura practica a vietii. In plus, nu esti o mare fana a planificarii, iar daca totusi iti propui sa actionezi conform cu un plan prestabilit, de cele mai multe ori te razgandesti pe ultima suta de metri, in cautarea unei variante de actiune mai aventuroase sau mai amuzante.

De aceea, compatibilitatea cea mai mare in dragoste o ai tot alaturi de o persoana cu temperament sangvinic, care stie sa aprecieze valoarea spontaneitatii si a entuziasmului in viata. Dar si alaturi de o personalitate flegmatica, a carei natura generoasa, linistita si cooperanta se potriveste bine cu a ta.

Temperamentul coleric in dragoste

Temperamentul coleric este cel care are tendinta de a prelua mereu controlul, atat in iubire, cat si in celelalte tipuri de relatii. Daca te caracterizeaza acest tip de personalitate, atunci urmarirea cu tenacitate a scopurilor tale si implicarea eficienta in tot ceea ce faci sunt doua dintre cele mai importante trasaturi ale tale. De aceea, in dragoste ca si in celelalte domenii vei actiona in mod rational si eficient, stabilind anumite standarde si incercand sa te asiguri din start ca persoana de langa tine iti ofera tot ceea ce ai nevoie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Manifestarea afectiunii este strans legata in cazul tau de folosirea simtului tau practic si analitic in folosul celuilalt. Iti place sa fii ascultata si gasesti solutii rapide si eficiente la problemele celuilalt, chiar daca abordarea ta este mai degraba centrata pe latura rationala decat pe cea emotionala. In plus, ai capacitatea de a simti adesea nevoile celuilalt chiar inainte ca acesta sa ti le dezvaluie. De aceea, iti cuceresti partenerul oferindu-i tot ceea ce are nevoie, insa trebuie sa ai grija la tendinta de a controla sau domina in dragoste.

Datorita firii tale puternice si independente, vei avea cea mai mare compatibilitate in dragoste alaturi de alte temperamente colerice, cu care te identifici si alaturi de care poti construi lucruri solide in relatia de cuplu. In acelasi timp, vei fi compatibila in iubire si cu personalitatile flegmatice, al caror stil nepretentios si bazat pe cooperare te ajuta sa-ti afirmi independenta si dorinta de a fi un ghid de nadejde pentru ceilalti.

Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

Temperamentul melancolic in dragoste

Temperamentul melancolic este usor de recunoscut prin dorinta de perfectiune pe care o manifesta in tot ceea ce face, inclusiv in iubire. Daca te caracterizeaza acest temperament profund si sensibil, ai tendinta de a trata cu seriozitate orice lucru din viata ta, mai ales relatiile de dragoste. Desi intri mai greu in orice fel de relatie, datorita firii tale preponderent interiorizate, odata ajunsa acolo te manifesti cu daruire si devotament, fiind extrem de atenta la nevoile – atat emotionale, cat si practice – ale persoanei de langa tine.

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri