30 Aprilie 2013 publicat în Psihologie 29 share-uri

Psihologii sustin ca preferinta noastra pentru anumite culori dezvaluie aspecte ale personalitatii pe care altfel nu le-am cunoaste.

Psihologii sustin ca preferinta noastra pentru anumite culori dezvaluie aspecte ale personalitatii pe care altfel nu le-am cunoaste.

Majoritatea oamenilor au preferinte coloristice comune, iar culorile cele mai des intalnite in preferinte sunt cele puternice, enuntate mai jos. Astfel, potrivit studiilor, rareori vor exista persoane care sa prefere culori precum ocru sau lila, iar caracteristicile personalitatii acestor persoane sunt asemanatoare cu cele ale persoanelor care prefera culoarea de baza, din care au derivat celelalte culori.

Alb

Clar, esti o fire perfectionista, cu idealuri inalte (de multe ori greu de atins), spun psihologii. Preferinta pentru alb poate arata insa si o fire inclinata spre simplitate.

Galben sau portocaliu

Esti optimista, ai o fire vesela, ai multa imaginatie si esti mereu in cautarea lucrurilor noi. Mereu pusa pe glume si incercand sa vezi intotdeauna partea plina a paharului, esti sufletul familiei. Daca iti plac aceaste culoari esti mai mult ca sigur inconjurata de multi prieteni. Iar mai mereu incerci sa le faci pe plac tuturor.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Foto homepage: Benjavisa Ruangvaree Art/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri