29 Aprilie 2013 publicat în Psihologie 33 share-uri

Teoria celor 4 temperamente, dezvoltata de Hippocrate in perioada greaca clasica, ramane unul dintre reperele cele mai cunoscute din psihologia populara. Desi considerata o abordare psudostiintifica, ea a fost readusa la lumina, modernizata si dezvoltata in chip convingator de autorii americani Florence Littauer si Fred Littauer, sub numele de Sistemul Personalitate Plus.
Ai talentul de a te ocupa cu succes de tot ceea ce tine de detalii, iti place sa planifici lucrurile si nu te multumesti decat cu ceea ce este mai bun in viata. Nu ai un cerc mare de prieteni, insa cei pe care ii ai sunt alesi pe spranceana si constituie, alaturi de familie, unul din punctele tale de sprijin in viata. Te daruiesti trup si suflet atat in munca, cat si in relatii, desi la fel de importanta pentru tine este asigurarea unui spatiu personal si a unui timp numai pentru tine.

In schimb, ai nevoie de la fel de multa daruire si intelegere din partea celorlalti, mai ales a partenerului de viata. Aspiratia ta continua catre perfectiune te poate face destul de critica, mai ales fata de tine insati. De aceea, personalitatile de tip melancolic si cele de tip flegmatic, care iti respecta nevoia de implicare emotionala profunda, sunt cele mai compatibile cu tine in dragoste. Vei fi atrasa insa si de personalitatile de tip sangvinic care, desi opuse tie din multe puncte de vedere, te ajuta sa apreciezi latura frumoasa si ludica a vietii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate A patra conferință Autentic va avea loc pe 30 mai 2023 Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Temperamentul flegmatic in dragoste

Dintre toate cele 4 temperamente hipocratice, temperamentul flegmatic este poate cel mai usor de abordat in dragoste, datorita firii sale prietenoase, modeste si orientate catre asigurarea armoniei in relatii. Daca te caracterizeaza acest temperament linistit si iubitor, atunci pentru tine viata de familie si securitatea emotionala in relatie sunt de prima importanta. Te manifesti cu discretie si cu un tip de umor care adesea cuprinde in el multa intelepciune. Stii sa raspunzi cu calm si intelegere la toate dorintele celorlalti, avand o inclinatia innascuta catre arta compromisului si a diplomatiei.

Esti romantica si dedicata in iubire, reusind sa te intelegi bine chiar si cu personalitatile mai dificile. Aspiri la securitate si confort in relatia de dragoste si, atunci cand le gasesti, cu greu te mai desprinzi de celalalt, chiar si atunci cand lucrurile nu mai evolueaza in directia cea mai buna pentru tine.

Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

In schimb, ai nevoie de liniste si de suficient timp pentru a finaliza lucrurile in ritmul tau. In plus, nu iti place deloc sa intri in conflicte sau sa fii impinsa pe la spate. Apreciezi in special lucrul de una singura si rareori vei prefera lumina reflectoarelor in fata mediului tau familiar si sigur. De aceea, esti compatibila cu toate cele 4 tipuri de temperament, dar mai ales cu temperamentele flegmatice sau melancolice, care iti inteleg si respecta nevoia de liniste si intimitate.

Andreea Peticaru

Foto@Shutterstock.com

Foto homepage si interior@Shutterstock.com

Descopera mai multe despre cele 4 temperamente in cartea Personalitate Plus - Cum sa-i intelegi pe ceilalti intelegandu-te pe tine insuti de Florence Littauer!

Iti recomandam sa citesti si:

Lectia de adevar despre partener: Barbatii zodiilor si cele 4 tipuri temperamentale

Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Test de personalitate: Ce nume ai fi avut dacă te-ai fi născut în altă epocă?

Iubirea dintre un introvertit si un extravertit in psihologie: magia contrariilor sau blestemul lor?

Cu fericirea te nasti... Afla cat esti de fericita in functie de temperament!

Comportament sexual in functie de temperament

Diete specifice celor patru temperamente

Psiho-astrologie: Secretele celor 4 Elemente din astrograma ta natala


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri