29 Aprilie 2013 publicat în Psihologie 33 share-uri

Teoria celor 4 temperamente, dezvoltata de Hippocrate in perioada greaca clasica, ramane unul dintre reperele cele mai cunoscute din psihologia populara. Desi considerata o abordare psudostiintifica, ea a fost readusa la lumina, modernizata si dezvoltata in chip convingator de autorii americani Florence Littauer si Fred Littauer, sub numele de Sistemul Personalitate Plus.

In cadrul sistemului Personalitate Plus, profilul de personalitate al fiecarei persoane in parte este corelat cu o anumita combinatie a celor 4 temperamente hipocratice clasice. Acest profil temperamental unic pentru fiecare dintre noi ne arata cum relationam cu ceilalti in toate situatiile vietii de zi cu zi, inclusiv in dragoste.

Raspunde la cele 11 intrebari ale urmatorului test de personalitate pentru a afla ce temperament dominant ai (sangvinic, coleric, melancolic sau flegmatic) si descopera mai jos cum se manifesta in iubire fiecare dintre cele 4 tipuri de temperament.

In momentul in care te vei recunoaste pe tine si il vei recunoaste si pe celalalt intr-unul dintre cele 4 temperamente de baza, vei avea o imagine mai complexa a interactiunilor dintre voi, precum si a nevoilor si asteptarilor cu care fiecare dintre voi a venit in relatie. Asfel vei putea realiza cu o mai mare acuratete care este nivelul vostru de compatibilitate in dragoste, precum si in ce maniera puteti actiona cel mai bine spre a mentine pacea si a preveni <razboaiele> in iubire.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate A patra conferință Autentic va avea loc pe 30 mai 2023 Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu!

Temperamentul sangvinic in dragoste

In viata si in iubire, temperamentul sangvinic este cel care stie sa se distreze cel mai mult si sa profite la maxim de fiecare clipa. Generoasa si sincera, persoana cu predominanta sangvinica se indragosteste in primul rand de ideea de iubire sub aspectul ei jucaus si plin de amuzament.

Daca te caracterizeaza acest tip de temperament, atunci te stimuleaza cu siguranta noutatea si entuziasmul, sa vorbesti si sa fii ascultata, precum si sa te poti manifesta in mod direct si deschis in dragoste - inclusiv la nivel senzorial. Iti plac surprizele, gesturile tandre si orice forma de a relationa cu umor, folosindu-te chiar de autoironie intr-un mod sincer si cu adevarat cuceritor.

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri