18 Martie 2013 publicat în Psihologie 30 share-uri

Cu totii trecem, mai devreme sau mai tarziu, prin anumite deceptii in viata. Fie ca este vorba de o suferinta in dragoste, de o dezamagire profesionala ori familiala sau de o stare generalizata de tristete, acestea au puterea de a ne pune la un moment dat jos. Insa ele au intrat in viata noastra doar pentru a ne invata sa apreciem cu adevarat fericirea, linistea si speranta, aflate acum la doar...10 pasi vindecatori de noi.

Concentreaza-te asupra prezentului

Pe cat de simplu este de spus, pe atat de greu poate fi de pus in practica. Trairea in prezent este o deprindere care se invata cu vointa si perseverenta, zi de zi, ca si cititul sau arta de a gati. Cu totii avem, macar la un moment dat in viata, tendinta de a ne raporta mai mult fie la trecut, fie la viitor. Insa in momentul in care ne dam seama ca viata noastra se construieste ACUM, din gandurile si actiunile noastre PREZENTE, cu siguranta nu ne va mai atrage ideea de a irosi acest atat de pretios prezent.

Foto@Depositphotos.com

Pana la urma, trecutul a fost necesar doar pentru a ne aduce AICI si ACUM, in aceasta consta adevarata lui valoare pentru noi. Restul tine doar de memorie si de circumstantele asociate cu o alta etapa din viata noastra. Cat despre viitor, cand (si doar atunci cand) acesta va deveni PREZENT, vom putea gasi cele mai bune solutii spre a-l trai cu adevarat si pe deplin. Restul planurilor si al calculelor pentru viitor sunt bune, insa niciodata 100% necesare, cu atat mai mult daca ele impiedica trairea completa a prezentului. Pentru ca, pana la urma, atunci cand viitorul imaginat de noi va veni, il vom trai la fel de bine (sau la fel de putin bine) precum stim acum sa ne traim PREZENTUL.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Asteapta-te la tot ce este mai bun in viata

Se spune ca atragem ceea ce gandim si ca daca nu avem grija, ingrijorarile noastre obsesive pot deveni intr-o zi realitate. Insa in aceeasi masura, avem puterea de a atrage lucrurile cele mai bune si mai valoroase in viata noastra. Conteaza doar sa observam directia in care se indeapta gandurile noastre cotidiene. Iar daca ingrijorarea este la ordinea zilei, sta in puterea noastra de a alege in mod constient o alta maniera de a gandi, care sa fie benefica atat pentru noi, cat si pentru cei din jur.

Foto@Shutterstock.com

Intr-adevar, nu este foarte usor la inceput sa-ti urmaresti gandurile negative si sa le intrerupi <dominatia> asupra ta. Insa rasplata vine cu siguranta pe masura efortului pe care il depui zilnic. Astfel, cu cat lucrezi mai mult cu tine pentru a te mentine mereu optimista, concentrandu-te asupra lucrurilor care VREI sa se intample (in detrimentul a ceea ce NU iti doresti sa se intample), cu atat vei atrage mai multa implinire constienta si mai multa fericire in viata ta.

Andreea Peticaru

Foto main si interior@Shutterstock.com

Iti recomandam sa citesti si:

Cele 12 rezolutii pentru 2013 care iti vor schimba pozitiv viata

10 Pasi cicatrizanti pentru sufletul ranit in iubire

Calatoria de la prapastie la fericire. Povestea mea de viata

Dorinta de a nu dori nimic

Iubire neconditionata


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri