21 Martie 2013 publicat în Psihologie 34 share-uri

Tocmai ai trecut printr-o despartire sau esti in curs de separare de persoana alaturi de care ti-ai petrecut mai multi ani?

In primul rand, "take it easy" (ia-o incetisor): nu te panica!

Nu stii cum vor evolua lucrurile. Poate vor evolua in bine, pentru ca te vei rupe de lucruri care iti faceau rau in relatia ta, sau poate ca despartirea va va ajuta sa va constientizati mai bine sentimentele si sa va reapropiati.

Sau vor evolua in rau - vei avea de suferit pana iti vei reveni. Exista si aceasta posibilitate. Dar nu ai cum sa stii de la bun inceput, asa ca daca ti se pare ca e sfarsitul lumii, inseamna doar ca iti limitezi imaginatia si gandirea la o singura posibilitate, cand in realitate sunt mult mai multe.

Continua-ti rutinele zilnice si socializeaza mai mult decat de obicei!

Nu renunta la obiceiurile tale bune, daca sunt o sursa de satisfactie sau echilibru. A renunta la ele inseamna a te arunca singura intr-un haos cotidian si emotional. A face constant anumite lucruri ofera stabilitate, echilibru, incredere si senzatia de control a situatiei. De exemplu, bea in continuare ceai verde dimineata, mergi in continuare la sala daca mergeai inainte, fa-ti in continuare tratamentul capilar obisnuit, sau urmareste in continuare emisiunea preferata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

In plus, e cazul acum sa socializezi mai mult decat inainte. Exista tendinta ca in cuplu sa ne reducem activitatea sociala. Interactiunea cu cat mai multi oameni creste inclusiv nivelul de inteligenta, lucru dovedit prin studii stiintifice. Creierul este mai stimulat, mai excitat, mai bucuros sa primeasca tot felul de informatii decat sa leneveasca in izolare. Pe langa acest aspect, a intra zilnic in contact cu persoane dragi, chiar si printr-un simplu telefon, sms sau email, creste rezilienta emotionala, adica ne ajuta sa facem fata mult mai bine problemelor.

Apropie-te de familia ta (parinti, verisori, unchi, matusi)!

Oamenii care au bune relatii cu familia de origine traiesc mai mult si au incidenta bolilor psihice dar si fizice (cancere, boli de inima, cerebrale) mult mai scazuta!

Cauta-ti echilibru intr-o forma de spiritualitate care sa-ti aduca intelegere si liniste: mediteaza, roaga-te, citeste carti de spiritualitate, carti de selfhelp daca te ajuta (iti recomand cartea Eu sunt Ok, Tu esti Ok)

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri