3 Februarie 2012 publicat în Familie 124 share-uri

Una din marile si dureroasele incercari in viata este atunci cand ne despartim de partenerul nostru de viata. Intr-un moment toata existenta noastra devine de neperceput insa trebuie sa ne adunam si sa mergem mai departe. Nu e usor dar nu e nici imposibil.

10 Pasi cicatrizanti pentru sufletul ranit in iubire

Reflecta, sufera, invata

Una din cele mai dificile parti in recuperarea dupa despartirea de partenerul de viata este socul initial, durerea si sentimentul ca esti pierdut. Chiar si cei care au decis ca despartirea este solutia cea buna se pot simti asa pentru ca vor trece printr-o schimbare majora. Multi se simt rau pentru ca au impresia ca au facut o mare greseala, insa e normal sa simti asta. Oamenilor le este frica de sentimente sau stari negative precum tristetea, depresia sau furia. Intensitatea acestora te pot face sa te simti ca ti-ai pierdut sufletul pentru totdeauna, ca el este atat de ranit si imbucatit incat nu o sa il mai ai niciodata la loc. Aceste sentimente fac parte din procesul de vindecare si inseamna ca tu te aflii pe drumul corect in care toata atentia ta se indreapta catre tine si ceea ce ai nevoie. Desi tot ceea ce simti este sfasietor, trebuie sa mai stii ca aceasta stare nu o sa fie acolo o vesnicie. Oamenii au fost inzestrati cu cea mai buna calitate posibila: uitarea. Nu degeaba se spune ca timpul le vindeca pe toate...

Intelege ce s-a petrecut in relatie

Pentru a putea merge mai departe, trebuie sa intelegem si apoi sa acceptam ce s-a petrecut, unde s-a rupt relatia. Aceasta este o parte din procesul de „recuperare” prin care va trebui sa fii complet sincer/a cu tine, sa nu iei calea usoara prin ocolisuri. Nu iti va fi de niciun folos sa dai vina pe jumatatea ta. Ca orice poveste, sau cutit, exista doua variante, sau taisuri. Cu siguranta si partenerul tau a gresit pentru ca e om si nimeni nu e perfect, insa si noi gresim de cele mai multe ori, iar uneori nici nu ne dam seama. Numai cunoscand adevarul despre jumatatea ta si despre tine vei reusi sa accepti ce s-a petrecut, sa ierti, sa inveti din greseli si sa treci mai departe. Incearca sa accepti ceea ce fostul tau partener simte. Acest proces poate sa dureze saptamani, luni sau chiar ani. Multe amintiri te vor coplesi zilnic in timp ce vei face lucrurile obisnuite pe care le faceai si inainte, deci nu e usor, dar nici imposibil.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri