Proiectul #CasaPLINĂ va fi realizat de Asociația Zi de Bine în colaborare cu Asociația BertaLand

Comunicat de presă

Asociația Zi de Bine demarează un nou proiect, în colaborare cu Asociația BertaLand, un centru special pentru bătrânii abandonați în spitale sau care trăiesc singuri și copii care provin din familii cu situații financiare precare, dar și pentru animalele abandonate. Această inițiativă inedită, concentrată simultan pe cele trei segmente, are rolul de îmbunătățire a calității vieții prin asigurarea unui spațiu sigur, atractiv și activ, unde vor avea loc activități educaționale, de socializare, de mișcare și de creație, special pregătite pentru beneficiari. Centrul BertaLand sau #CasaPlină va fi amenajat în Sânpetru, județul Brașov și își va deschide porțile la sfârșitul lunii iulie 2022.

În cadrul centrului vor avea loc activități pentru seniori, de la seri de dans, concursuri de șah și yoga până la ateliere creative, terapii și excursii. Aceste activități îi vor ajuta pe vârstnici să uite de singurătate și să simtă din nou bucurie. Copiii vor beneficia de diverse activități și ateliere, care le vor oferi o bază stabilă pentru educația civică, dezvoltarea socială armonioasă și completarea lacunelor educaționale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Principiile de bază ale mașinii CNC

Bugetul necesar pentru implementarea acestui proiect este de 40.000 euro și este oferit de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România și UniCredit Bank.

„Acum doi ani am colaborat pentru prima dată cu Asociația BertaLand, când am reușit să ducem la bun sfârșit o campanie de ajutorare a bătrânilor singuri, de Crăciun. Mai exact, pentru 200 de bunici uitați de lume. De atunci, asociația a dezvoltat mai multe programe care ajută la integrarea socială și îmbunătățirea calității vieții pentru copiii din familii cu situații financiare precare, pentru seniori care au nevoie de ajutor și de un adăpost, dar și pentru animale abandonate sau abuzate. Astăzi ducem mai departe visul Laurei, fondatoarea Asociației BertaLand, și amenajăm acel Acasă care va integra nevoile tuturor“, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

Cazul Ana Morodan mi-a amintit că ar trebui să fim mai atenți la nevoile emoționale ale copiilor, ale elevilor și ale studenților noștri Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

La centrul BertaLand nu vor exista cuști, astfel animalele abandonate vor fi preluate în regim de foster și pregătite pentru o viață în familie, având contact direct cu copiii, seniorii, dar și cu și animale din cadrul centrului. Ulterior, la momentul adopției, animalele vor fi deja obișnuite cu oamenii, crescând astfel șansele ca integrarea lor să fie rapidă și adopția permanentă.

Ideea de BertaLand a fost mereu acolo, în sufletul meu, într-un fel sau altul. În 2019 am înființat Asociația BertaLand iar astăzi mă bucur nespus că am început să lucrez la proiectul meu de suflet, un loc atât de special, care va integra nevoile a trei segmente diferite, seniori, copii și animale, dar care au același scop comun, nevoia de a ști că nu sunt singuri“, a declarat Laura Bercean, fondatoarea Asociației BertaLand.

Vortex polar în Europa. Iarna revine în forță, la mijlocul primăverii, în vestul, centru, sudul și estul continentului ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

Cei care doresc să susțină proiectele realizate de Asociația Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau prin donarea zilei de naștere. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza .


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri