Proiectul #CasaPLINĂ va fi realizat de Asociația Zi de Bine în colaborare cu Asociația BertaLand

Comunicat de presă

Asociația Zi de Bine demarează un nou proiect, în colaborare cu Asociația BertaLand, un centru special pentru bătrânii abandonați în spitale sau care trăiesc singuri și copii care provin din familii cu situații financiare precare, dar și pentru animalele abandonate. Această inițiativă inedită, concentrată simultan pe cele trei segmente, are rolul de îmbunătățire a calității vieții prin asigurarea unui spațiu sigur, atractiv și activ, unde vor avea loc activități educaționale, de socializare, de mișcare și de creație, special pregătite pentru beneficiari. Centrul BertaLand sau #CasaPlină va fi amenajat în Sânpetru, județul Brașov și își va deschide porțile la sfârșitul lunii iulie 2022.

În cadrul centrului vor avea loc activități pentru seniori, de la seri de dans, concursuri de șah și yoga până la ateliere creative, terapii și excursii. Aceste activități îi vor ajuta pe vârstnici să uite de singurătate și să simtă din nou bucurie. Copiii vor beneficia de diverse activități și ateliere, care le vor oferi o bază stabilă pentru educația civică, dezvoltarea socială armonioasă și completarea lacunelor educaționale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Prix Marcel Duchamp e aici! Arta contemporană franceză, sărbătorită la Art Safari, începând cu 10 februarie AVON publică Raportul de Responsabilitate Socială pe 2021: o lume mai bună pentru femei este o lume mai bună pentru toți De Crăciun, momentele petrecute alături de cei dragi dau valoare cadourilor

Bugetul necesar pentru implementarea acestui proiect este de 40.000 euro și este oferit de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România și UniCredit Bank.

„Acum doi ani am colaborat pentru prima dată cu Asociația BertaLand, când am reușit să ducem la bun sfârșit o campanie de ajutorare a bătrânilor singuri, de Crăciun. Mai exact, pentru 200 de bunici uitați de lume. De atunci, asociația a dezvoltat mai multe programe care ajută la integrarea socială și îmbunătățirea calității vieții pentru copiii din familii cu situații financiare precare, pentru seniori care au nevoie de ajutor și de un adăpost, dar și pentru animale abandonate sau abuzate. Astăzi ducem mai departe visul Laurei, fondatoarea Asociației BertaLand, și amenajăm acel Acasă care va integra nevoile tuturor“, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

Activități de făcut cu cei mici la început de primăvară Idei de cadou pentru prietena ta cea mai bună Nestlé aduce pe piața din România Resource - alimente recomandate pentru regimul dietetic al malnutriției la pacienții oncologici

La centrul BertaLand nu vor exista cuști, astfel animalele abandonate vor fi preluate în regim de foster și pregătite pentru o viață în familie, având contact direct cu copiii, seniorii, dar și cu și animale din cadrul centrului. Ulterior, la momentul adopției, animalele vor fi deja obișnuite cu oamenii, crescând astfel șansele ca integrarea lor să fie rapidă și adopția permanentă.

Ideea de BertaLand a fost mereu acolo, în sufletul meu, într-un fel sau altul. În 2019 am înființat Asociația BertaLand iar astăzi mă bucur nespus că am început să lucrez la proiectul meu de suflet, un loc atât de special, care va integra nevoile a trei segmente diferite, seniori, copii și animale, dar care au același scop comun, nevoia de a ști că nu sunt singuri“, a declarat Laura Bercean, fondatoarea Asociației BertaLand.

MedLife lansează primul Centru de Medicină a Stilului de Viață din România Holy Spider, controversatul thriller al regizorului Ali Abbasi, inspirat de cazul unui criminal în serie care a ucis 16 femei, din 27 ianuarie la cinema. Filmul se află pe lista scurtă pentru Oscar METROPOLITAN GROUP ȘI ELIE SAAB ANUNȚĂ DEZVOLTAREA PARTENERIATULUI ELIE SAAB TOWERS DIN BUCUREȘTI, ROMÂNIA

Cei care doresc să susțină proiectele realizate de Asociația Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau prin donarea zilei de naștere. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza .


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri