Nu e perioadă mai bună decât începutul anului în care să te gândești la cum ai vrea să evolueze compania ta. În calitate de angajator, ar trebui să iei în considerare și componenta dezvoltării personale pentru angajați.

Comunicat de presă

De ce să faci acest lucru? Pentru că ceea ce face ca o afacere să fie prosperă și diferențiază cu adevărat un business de restul, nu este numai produsul sau serviciul pe care îl vinde, ci oamenii din cadrul acesteia. Fie că te ocupi de o echipă mare de oameni sau ești un antreprenor aflat la început de drum, cu o echipă mai mică, este important să le oferi angajaților tăi oportunitatea de a se dezvolta, nu doar profesional, ci și personal. Un studiu realizat de Udemy a descoperit că 42% dintre angajați consideră învățarea și dezvoltarea ca fiind cele mai importante beneficii atunci când decid unde vor să lucreze.

Dar ce este dezvoltarea personală?

Dezvoltarea personală reprezintă un proces prin care o persoană își lărgește orizonturile și devine mai încrezătoare în acțiunile din viața de zi cu zi. De asemenea, se referă la modul în care acea persoană se percepe pe sine, modul în care interacționează cu ceilalți, cu lumea exterioară și își imaginează viitorul și posibilitățile lui. Iar companiile care creează experiențe personalizate și autentice reușesc nu doar să consolideze relațiile cu angajații lor, ci să crească și performanța la nivel de organizație.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Așadar, iată câteva oportunități de dezvoltare personală pe care le să le oferi angajaților tăi:

Oferă fonduri de dezvoltare personală

Fondurile de dezvoltare personală permit angajaților să se folosească de un buget alocat individual pentru orice tip de activitate pe care o aleg. Aceasta ar putea include orice, de la un curs de muzică la o clasă de olărit sau chiar un abonament la sală. Atunci când oamenii din compania ta se simt sprijiniți și se pot bucura de activitățile care le fac plăcere, se vor simți mai fericiți și mulțumiți inclusiv la locul de muncă.

Creează o cultură a învățării

Orice fel de dezvoltare, fie ea profesională sau personală, este rezultatul învățării. Pentru a sprijini în mod eficient și regulat dezvoltarea personală a angajaților, companiile ar trebui să promoveze o cultură a învățării. Atunci când o cultură puternică a învățării stă la baza funcționării unei organizații, angajații vor putea înțelege de la bun început importanța învățării continue. Iar pentru acest lucru există multe mecanisme și instrumente pe care organizațiile le pot implementa, cum ar fi sesiunile de feedback, setarea obiectivelor individuale, utilizarea unor programe online în care sunt combinate diverse mijloace (text, video sau audio) pentru a asigura un nivel ridicat de interactivitate și așa mai departe.

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci

Oferă acces la materiale de dezvoltare personală

Dezvoltarea personală nu se întâmplă doar prin traininguri organizate, ci poate avea loc chiar și în cadrul unor întâlniri informale în echipă. Poți crea o activitate recreativă în care angajații pot discuta despre pasiunile lor, despre lucrurile noi pe care le-au învățat sau citit în ultima perioadă. O bună modalitate prin care poți face dezvoltarea personală ușor accesibilă este printr-un abonament la Bookster, platforma care aduce cărțile mai aproape de oameni și îi inspiră să se dezvolte personal și profesional prin lectură. Astfel, le oferi angajaților tăi acces la o serie vastă de resurse de actualitate, cărți și articole de top din domeniile lor de interes. Mai mult, pentru a consolida relațiile în echipă, le poți oferi 15 sau 30 de minute în timpul programului în care aceștia să discute liber.

TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Flexibilitatea orelor de lucru

Unul dintre lucrurile foarte apreciate de către angajați este posibilitatea de a opta pentru un program flexibil care să le permită să desfășoare activități de care aceștia sunt pasionați. Flexibilitatea programului permite angajaților să lucreze un anumit număr de ore, în anumite zile, astfel încât să funcționeze cu activitățile lor în afara biroului. Iar în această privință, cel mai important este să le oferi încredere și libertatea de a alege, astfel încurajându-i și susținându-i constant în activitățile lor.

Întreabă și ascultă ceea ce-și dorește fiecare

Este foarte util să porți o conversație individuală cu angajații tăi. Întreabă-i cum doresc să se dezvolte și ce i-ar ajuta să se simtă mai încrezători și mulțumiți. Nu există o modalitate mai bună de a oferi oportunități de dezvoltare personală care să aibă un impact real decât întrebând direct care sunt lucrurile care i-ar face pe angajați mai fericiți. Iar, dacă dezvoltarea personală face parte din cultura companiei tale, oamenii se vor simți într-adevăr liberi să vorbească despre obiectivele și nevoile lor. Mai mult, aceștia vor putea să caute și să propună propriile soluții, în limitele bugetului, desigur, care să ducă la beneficii pentru toată lumea.

Caria dentară – ce este și cum se tratează 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Ca antreprenor sau manager al echipei este important să cultivi și să încurajezi creșterea personală alături de dezvoltarea business-ului. Iar un serviciu precum Bookster, care susține dezvoltarea personală prin lectură te va ajuta să contribui la nivelul de succes al angajaților tăi. Pentru că atunci când creezi un mediu de lucru cu oameni dedicați și responsabili, vei avea parte de performanță și eficiență care va duce la beneficii reale în timp, atât pentru companie, cât și pentru echipă.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri