ProTectis a gazduit, duminica 13 septembrie, in parcul Herastrau, Ziua Florei Bacteriene - primul eveniment de educare si informare adresat intregii familii, cu privire la beneficiile echilibrului florei bacteriene intestinale.

Comunicat de presa

ProTectis a gazduit, duminica 13 septembrie, in parcul Herastrau, Ziua Florei Bacteriene - primul eveniment de educare si informare adresat intregii familii, cu privire la beneficiile echilibrului florei bacteriene intestinale.

Ziua Florei Bacteriene si-a propus sa ofere mai multe informatii despre microflora intestinala si rolul acesteia in functionarea normala a organismului, intr-o maniera prietenoasa si usor de inteles, atat pentru cei mici, cat si pentru adulti. Folosind o abordare neconventionala, ProTectis® i-a invitat pe toti cei interesati de sanatatea lor si a celor dragi, la o sesiune interactiva de informare, in cadrul careia microflora intestinala a devenit personajul principal, iar rolul acesteia in viata noastra de zi cu zi a fost explicat prin activitati distractive in aer liber. Astfel, prin atelierele de creatie din cadrul evenimentului si prin jocurile interactive, copiii au invatat in mod practic diferenta dintre bacteriile bune si cele rele, dezvoltandu-si, totodata, imaginatia. In plus, toti participantii la eveniment au plecat acasa cu suveniruri de la ProTectis®, constand in foto-magneti, tricouri, mascote si cani personalizate la fata locului.

“Am lansat aceasta initiativa de educare si informare cu adresabilitate larga, tocmai pentru ca problematica echilibrului microflorei intestinale ne priveste pe toti, inca din prima zi de viata. De aceea, parintii trebuie sa inteleaga care este rolul acesteia in buna dezvoltare a micutilor si, totodata, sa ia masurile necesare pentru a preintampina dezechilibrele care pot aparea in organism, mai ales in conditiile stresante ale vietii moderne. In calitatea sa de brand global, ProTectis® isi asuma astfel de initiative, acestea fiind parte fireasca din misiunea sa de a contribui activ, in fiecare zi, la sanatatea a milioane de oameni.”, a declarat Cristian Stanciu Country Manager, Ewopharma AG Romania.

In organismul nostru sunt miliarde de bacterii. In timp ce unele pot fi daunatoare, altele ne sunt benefice, traind in simbioza cu sistemul nostru digestiv, ajutandu-ne, de exemplu, sa digeram hrana si aparandu-ne de bacteriile daunatoare.

Cele mai multe dintre aceste bacterii apartin familiei Lactobacillus - fiind componente ale florei intestinale normale. Unele dintre aceste bacterii benefice au fost utilizate de secole in produse alimentare cum ar fi iaurt, salam, branza, varza murata si sos de soia, diverse civilizatii recunoscand posibilele lor beneficii pentru sanatate.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri