Exista diferente intre procesul de productie a cafelei solubile si cea a cafelei macinate? Cum se transforma boabele de cafea verzi in cafeaua solubila atat de fina?

“La ora actuala, inca exista mituri despre cafeaua solubila, de aceea continuam campania de comunicare asupra beneficiilor cafelei sustinuta de studii stiintifice. Cafeaua solubila este 100% naturala si are efecte pozitive, daca se pastreaza un consum moderat de 2-3 cani pe zi si este preparata corect, adaugand doar 1-2 lingurite de cafea solubila la 150 ml apa.”, a adaugat Andreas Kouroumalis, Business Manager Beverages Nestlé Romania.

Cum se produce cafeaua solubila?

Cafeaua solubila este o cafea 100% naturala, de la boabele verzi pana la cafeaua savurata in ceasca preferata. Pentru a obtine o cafea solubila de calitate, este nevoie de o expertiza indelungata si in acelasi timp de cunostinte tehnice superioare. Ca sa intelegem mai bine ce inseamna cafeaua solubila, trebuie sa parcurgem pas cu pas procesul de productie. Avem cativa pasi esentiali:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM? TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte

1. Recoltarea

Fructele plantei de cafea, numite cirese, se culeg manual, intrucat acestea se coc in diferite perioade ale anului.

2. Uscarea si selectarea

Fiecare fruct contine doua boabe verzi, care se extrag prin uscarea sau decorticarea fructului. Selectarea si amestecarea boabelor de cafea sunt realizate pe categorii de calitate si in functie de culoare si marime.

3. Prajirea

Prajirea determina modificarile fizice ale boabelor verzi: greutatea boabelor este redusa cu 16%, se dubleaza in volum, culoarea trece de la verde pal la maro intens si capata gustul si aroma specifica cafelei. O conditie esentiala a prajirii este de a raspandi caldura, astfel incat toate boabele sa fie prajite pe toate partile, in mod egal si in acelasi timp. Temperatura si durata procesului de prajire sunt controlate cu grija, pentru a nu pierde aroma cafelei. In general, prajirea usoara confera boabelor o aroma mai blanda, prajirea medie produce o aroma bine definita si bogata, iar prajirea puternica da o aroma tare si distincta.

Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele

4. Macinarea

Boabele de cafea prajite sunt apoi macinate pana capata aspectul unei pulberi aspre.

Pana la aceasta etapa, procesul de productie este similar cu cel al cafelei macinate.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri