7 Octombrie 2011 publicat în Moda 69 share-uri

Istoria lui Coco Chanel este istoria unei femei extraordinare. O revolutionara. O femeie de succes care s-a ridicat dintr-o saracie adanca, pentru ca numele ei sa devina unul dintre cele mai cunoscute branduri, pentru ca ideile ei in moda si personalitatea sa nemaipomenita, sa ne influenteze mereu. Jurnalista italiana Oriana Fallaci i-a facut acesteia un portret fidel, in momentul cand Coco avea 83 de ani.

Moda trebuie sa intre in valiza, fiindca in ziua de astazi femeile calatoresc mult si nu mai au cum sa isi transporte cuferele. Moda trebuie sa permita miscari bruste, trebuie sa fie rationala, trebuie sa te faca sa surazi, nu sa razi. Trebuie sa fie gratie, nu imbecilitate. Le zic asta fiindca am sa mor!>>. "Sunt 44 de ani de cand aceasta doamna conduce opozitia violenta fata de <<imbecilitatea din Haute Couture>> si impotriva celor care urasc femeile", nota Oriana Fallaci in anul 1966. Au trecut si de atunci atat de multi ani si cuvintele lui Coco raman la fel de valoroase si de autentice.

Chanel l-a certat pe Dior fiindca ridiculizeaza femeile. Iar el i-a raspuns: “Nu am mai auzit pana acum de o mare femeie couturier. Ah, da? Ii raspunde ea. Atunci mai e nevoie de mine!”, urla ea.

Da, Coco! Ne este tare dor de tine si avem nevoie de tine! Coco Chanel a fost "un demon", "un monstru sacru" de care mai avem inca nevoie pentru a nu uita nicicand ce inseamna hainele ca simbol al elegantei, al prestantei, al inteligentei si frumusetii feminine...
Nota: Jurnalista italiana Oriana Fallaci este un alt icon al feminitatii universale. Ea ne-a parasit in anul 2006, insa articolele ei pline de talent, asa cum este cel despre Coco Chanel, au forta de a inspira toti tinerii care iubesc aceasta meserie. Italienii o adora pe aceasta femeie, iar librariile sunt pline de cartile el. Numarul 4 din anul 2007 al revistei L'Europeo, de unde am extras si fragmente din portretul lui Coco, a fost dedicat in intregime muncii marii jurnaliste.

Foto front si main: Wikimedia

de Iulia S.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri