Cele mai puternice femei din lume, Angela Merkel, Michelle Obama sau Hillary Clinton, au un stil vestimentar usor de recunoscut si apreciat mereu atat de publicul larg, cat si de stilisti. Daca te numeri printre cele care le privesc cu admiratie, trebuie sa citesti recomandarile noastre.

Stilul vestimentar pe care il abordam spune extrem de multe despre noi si la o singura privire ne putem da seama de statutul social sau de jobul unei femei, ghidandu-ne dupa vestimentatia sa. Mesajele pe care le transmitem prin tinutele noastra sunt extrem de importante, mai ales daca ne dorim sa facem o impresie buna sau sa impunem respect.

Mai mult decat atat, noi, femeile suntem supuse unor judecati mai aspre legate de felul in care ne imbracam, fata de barbati. O cercetare citata de cotidianul britanic The Daily Mail arata ca atunci cand vine vorba despre obtinerea unui post, persoana care efectueaza interviul acorda mai multa atentie vestimentatiei candidatei, in timp ce atunci cand aplicantul este un barbat, se concentreaza mai mult pe cuvintele lui.

Cele mai puternice femei din lume, Angela Merkel, Michelle Obama sau Hillary Clinton au un stil vestimentar usor de recunoscut si apreciat mereu atat de publicul larg, cat si de stilisti. Daca te numeri printre cele care le privesc cu admiratie, trebuie sa citesti recomandarile noastre.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Michelle Obama – rochii elegante si fuste sobre

Michelle Obama este apreciata pentru mesajele sale care incurajeaza alimentatia echilibrata si un stil de viata sanatos, intr-o tara in care obezitatea este o afectiune extrem de des intalnita. De profesie avocat, ea este mult mai mult decat sotia presedintelui si isi indeplineste cu brio rolul de prima doamna.

Daca vrei sa arati la fel de stilata ca Michelle Obama, totul sta in gasirea unor tinute care sa-ti puna in evidenta atuurile. Bratele sale tonifiate au fost adesea laudate, asa ca si le etaleaza ori de cate ori are ocazia, indiferent de ce dicteaza eticheta. Nu trebuie sa pierzi prea multa vreme in cautarea tinutelor, poti sa achizitionezi rochite si fuste online, sa le probezi acasa si sa le returnezi daca te-ai razgandit.

Stilul sau a fost apreciat atat de americanii de rand, cat si de stilisti si niciodata nu a fost prinsa pe picior gresit. Pentru majoritatea ocaziilor, Michelle Obama alege rochii elegante si fuste pana la genunchi. La ocazii deosebite, acesteia nu ii este teama sa imbrace rochii fastuoase, de gala, si sa renunte la tinutele sobre. Fustele pana la genunchi sunt in mod categoric o alegere potrivita pentru orice context, iar prima doamna a Americii stie acest lucru.

Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Angela Merkel si Hillary Clinton - costumul cu pantaloni

Doua femei politician si aceeasi tinuta: costumul cu pantaloni. In cazul cancelarului german Angela Merkel costumele sale largi si adesea asortate gresit au fost un motiv de comentarii rautacioase din partea adversarilor policiti. Germanilor le-a placut insa stilul ei modest si si-au pus toata increderea in ea. In urma cu doi ani, ea a fost surprinsa purtand o bluza cu care mai fusese fotografiata cu ani in urma, semn ca nu pune mare pret pe haine.

Hillary Clinton, cea care este considerata urmatorul presedinte al Statelor Unite si prima femeie presedinte din istoria acestei tari, a etalat de-a lungul timpului costume cu pantaloni in toate culorile posibile. De altfel, aceasta optiune vestimentara a Secretarului de Stat american a dat nastere multor glume.

Costumul cu pantaloni, atat de apreciat de aceste doua femei politician nu este considerat insa si cea mai buna optiune cand vine vorba despre impresia pe care o lasam celor din jur. Potrivit pofesorului Karen Pine de la catedra de psihologie a Universitatii din Hertfordshire, citat de The Telegraph, costumele cu fuste lasa o impresie mai buna asupra interlocutorului, fata de cele cu pantaloni.

2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Christine Lagarde – accesorii elegante

In 2015, Christine Lagarde a fost plasata pe locul 6 in topul celor mai puternice femei din lume, intocmit de revista Forbes. Directorul Fondului Monetar International ne arata ca cifrele si eleganta au cateva puncte in comun.

In varsta de 60 de ani, Christine Lagarde este rar vazuta fara o esarfa, fara perle la gat sau fara cercei eleganti. Brosele se numara si ele printre accesoriile preferate de prima directoare femeie din istoria FMI. Ca orice femeie nascuta in patria modei si a elegantei, Franta, Lagarde este un exemplu de rafinament si fiecare aparitie a sa este una desavarsita, in ton cu functia.

Ce au in comun femeile puternice cand vine vorba despre vestimentatie

Desi fiecare dintre ele are propriul stil si fiecare pune un pret diferit pe tinute, toate aceste femei care conduc lumea (si multe altele pe care nu le-am mentionat) sunt legate printr-un punct comun: bunul gust si adaptarea la context.

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Eleganta nu se va demoda niciodata si ea implica decenta si alegerea tinutelor potrivite in functie de eveniment. Nu purta jeansi la un eveniment black tie si nu merge imbracata ca la nunta la un meeting de business, deoarece interlocutorii vor sesiza de la prima privire aceste greseli vestimentare.

O alta capcana in care multe femei cad este supra-accesorizarea. Coco Chanel spunea ca inainte sa plecam de acasa ar trebui sa dam jos un accesoriu, iar daca ii urmezi sfatul cu siguranta nu vei da gres niciodata.

Pe care dintre aceste femei o admiri cel mai mult? Ce apreciezi in stilul lor vestimentar?

Sursa foto: creativecommons.org, unsplash.com, Hepta


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri