3 Ianuarie 2012 publicat în Lifestyle 21 share-uri

Umanitatea a crezut inca din cele mai vechi timpuri ca un simbol ce aduce noroc ne poate apara in diverse moduri de influentele negative.

Mana lui Fatima

Mana reprezinta un simbol al puterii spirituale, al dominarii si al protectiei. Mana lui Fatima (fata lui Mohamed) este purtata ca un simbol aducator de noroc in Islam, fiecare deget reprezentand un atribut: credinta, rugaciune, pelerinaj, filantropie, post. In Europa Antica se credea despre Mana ca protejeaza impotriva deochiului.

Potcoava

Potcoava este o alta emblema antica ce ne apara impotriva deochiului si aduce noroc. Legenda spune ca ea trebuie sa stea cu varfurile indreptate in sus pentru a tine norocul inauntru. Exista teorii care spun ca magia acestui simbol provine din forma sa ce se aseamana cu semiluna. Asadar, potcoava nu apara numai piciorul calului, ci si norocul omului!

Cheile

Se spune ca trei chei purtate impreua deschid usile pline cu noroc: cea a bogatiei, cea a sanatatii si cea a iubirii. Grecii antici spuneau despre chei ca sunt simbolul cunoasterii si al vietii. Doua chei incrucisate, una din argint si una din aur, sunt emblema papala si reprezinta “cheile ce deschid Regatul Cerurilor”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Steaua

Legenda spune ca acest simbol geometric a fost conceput de Pitagora pentru a reprezenta perfectiunea. Tot el era cunoscut sub numele de “Steaua Vrajitorului” in Evul Mediu si semnifica misterele Universului. Steaua aduce noroc deoarece, in timpurile stravechi, se credea ca soarta fericita a unui individ era determinata de stelele de pe cer.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri