3 Ianuarie 2012 publicat în Lifestyle 21 share-uri

Umanitatea a crezut inca din cele mai vechi timpuri ca un simbol ce aduce noroc ne poate apara in diverse moduri de influentele negative.

Orice cultura poseda un simbol aducator de noroc, adanc inradacinat in constiinta colectiva. Acest lucru se intampla deoarece simbolul ce aduce noroc este de fapt cel care ne da speranta si ne face sa credem ca putem sa ne infruntam toate fricile.

Nu este nimic rau in a crede intr-un simbol aducator de noroc fiindca, de fapt, puterea nu sta neaparat in obiectul in sine, ci in “norocul” pe care i-l atribuim. Daca mintea noastra ne spune ca acel simbol norocos ne va salva din incurcaturi sau ne va pazi de influentele negative – si credem ferm ca acel simbol ne va proteja – puterea sta in credinta noastra, si nu in obiect. Perceptia aduce protectia!

Iata asadar cateva simboluri aducatoare de noroc si povestea lor:

Ghinda

In timpul Cuceririi Normande, englezii purtau cu ei ghinde pentru a-i proteja de greutatile de peste zi. Considerata o emblema de noroc, prosperitate si putere, ghinda chiar este un simbol ce aduce noroc. Reprezinta, de asemenea, si evolutia spirituala a omului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Apivita România a marcat un nou început

Caduceul

Folosit ca simbol ce aduce noroc in Egipt, India si Grecia Antica, caduceul nu numai ca aduce noroc, dar ne si apara de boli si previne certurile, inspirand pacea si armonia. Aripile acestei embleme reprezinta aripile de la picioarele lui Mercur, mesagerul zeilor greci, iar sarpele simbolizeaza echilibrul dintre bine si rau.

Trifoiul cu patru foi

Trifoiul cu patru foi era venerat in miturile celtice datorita culorii lui verzi aprinse, aproape ca de smarald si a cresterii lui rapide. Fiecare frunza pe care o are trifoiul cu patru foi reprezinta un tip distinct de noroc (faima, bogatie, dragoste, sanatate). Daca porti trifoiul cu patru foi in piept, iubirea ta adevarata va veni la tine. Daca il tii cu tine intr-un loc sigur, niciun rau nu te poate atinge, iar daca visezi trifoiul cu patru foi vei trai fericit pana la adanci batraneti!

Celebrul tenorul italian, Alessandro Safina revine pe scena Salii Palatului din Bucuresti cu un concert memorabil!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri