22 Decembrie 2011 publicat în Lifestyle 37 share-uri

Cine nu ar fi curios sa stie dinainte ce persoana i-a fost harazita sa-i fie alaturi? Sau care ii este destinul in iubire? Iubirea a avut dintotdeauna haz si savoare... Iata cateva dintre cele mai cunoscute metode si obiceiuri de Craciun prin care iti poti afla perspectivele in casatorie si iti poti afla destinul in iubire.

Obiceiuri si superstitii croate: metode stravechi de a-ti afla perspectivele de casatorie

Superstitii si obiceiuri inedite legate de descifrarea viitorului in iubire sunt cele croate. De Sfanta Barbara care este sarbatorita pe 4 decembrie, fetele nemaritate rup ramurele de cires pe care le pun in vaze cu apa. In cazul in care se intampla ca acea crenguta sa infloreasca in ajunul Craciunului este considerat drept semn al unei casatorii viitoare.

De asemenea, tot in Croatia, este practicat si obiceiul aruncarii pantofului. Fetele care doresc sa afle cand se vor marita trebuie sa arunce papul peste umar in directia usii. Atunci cand pantoful pica cu varful orientat inspre usa o casatorie va avea loc in curand. In plus, fetele nemaritate ar face bine sa scuture un copac de soc. Daca se intampla ca in momentul scuturatului socului sa latre un caine se crede ca fata respectiva se va marita cu un barbat care locuieste in directia din care s-a auzit acel latrat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Principiile de bază ale mașinii CNC

O alta metoda de a afla cine iti este ursitul este cea a scrijelitului in frunze. Ia 3 frunze care au fost sfintite in biserica de catre preot si scrijeleste pe ele initialele a trei barbati despre care crezi ca ar putea fi potentiali soti. Pune aceste frunze sub perna in ajunul Craciunului si roaga-te sa iti intalnesti alesul. Mai mult decat in orice alta zi, rugaciune sunt ascultate. Se spune ca o sa-l visezi pe acela dintre cei trei care iti va fi ales si in fata lui Dumnezeu...

Alte metode si obiceiuri prin care iti poti vedea ursitul

De asemenea, conform unei alte superstitii britanice, framantarea unei paini speciale reprezinta o alta metoda de a-ti afla ursita in iubire. Aceasta paine trebuie framantata si coapta in miez de noapte, in ajun de Craciun si trebuie preparata din apa, faina, oua si sare. In timpul procesului, dar si cat timp painea se afla la cuptor trebuie sa pastrezi tacerea si sa-ti crestezi in paine initialele numelui. Se crede ca alaturi de initialele tale vor aparea si cele ale celui care urmeaza sa-ti fie sot.

Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Visul are si el conotatii speciale in seara magica de Craciun. Se crede ca ceea ce visezi in oricare din noptile cuprinse in perioada dintre Craciun si 6 ianuarie va avea loc in anul urmator.

In Romania, exista o alta traditie, cea a 'batutului pernelor'. Se spune ca este bine ca, in ajunul Craciunului, dupa ce ai facut baie, sa ascunzi sub perna pieptenele cu care te-ai pieptanat pentru a-l visa pe cel harazit tie. Se spune ca trebuie sa bati si perna pentru ca gura soacrei sa nu taie in sabii si pentru a fi ceruta in casatorie cat mai repede.

Iti recomandam si articolele:

15 superstitii si credinte populare de Craciun

Cele mai cunoscute superstitii romanesti despre Craciun

Superstitii despre iubire si Craciun

Foto fr si main: By Nicoleta Ionescu /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri