24 Noiembrie 2011 publicat în Lifestyle 56 share-uri

Afla cum sa recunosti sarlatanii-clarvazatori! Afla cum sa le recunosti tertipurile! In revista Normal despre Paranormal, Alina Neagu ne invata cum sa nu ne lasam pacaliti de cei care se ofera sa ne schimbe destinul peste noapte, speculand teama noastra de viitor si capacitatile lor extrasenzoriale.

In editia din noiembrie a revistei "Normal despre Paranormal – revista de spiritualitate si mister", Alina Neagu, fondatoarea si autoarea revistei, ne invata cum SA NU ne lasam pacaliti de cei care sustin ca detin solutia tuturor problemelor noastre. Autoarea ne-a permis sa facem public acest articol util si vi-l impartasim si voua:

"Accesarea capacitatilor extrasenzoriale in scopul de a gasi AICI si ACUM solutia la problemele cotidiene, este o practica veche. In toata lumea si in toate timpurile au existat sarlatani-clarvazatori care au speculat teama de viitor a oamenilor si au transformat-o in profit. Atunci cand mergeti si va asezati sufletul si increderea in mana cuiva, ar fi bine sa-l priviti cu atentie si sa va ascultati vocea interioara, care nu da gres niciodata. Nu de putine ori, cei pacaliti au avut impulsul de a face stanga-imprejur in primul moment; ulterior, au regretat amarnic faptul ca nu au dat curs propriei intuitii. Exista cateva elemente care contureaza tertipurile sarlatanului clarvazator:

Incearca sa te sperie; fara niciun argument informational, iti aduce la cunostinta faptul ca „ai farmece”, „blesteme”sau debiteaza aberatii de genul „ai aura innegrita” (constructie verbala culeasa din povestile celor pacaliti).

„Vede” aura; aura nu se vede, ci se simte; nu se poate stabili vreo legatura precisa intre culorile detectate in jurul corpului uman, cu ajutorul aparaturii de specialitate si destinul omului. Culorile pot fi asociate unor stari psihice trecatoare, dar care pot fi foarte diferite de la un individ la altul. Albastrul poate insemna creativitate in cazul cuiva sau refacere dupa o trauma in cazul altuia.

Iti induce, mai mult sau mai putin mascat, faptul ca el este solutia la absolut toate problemele tale. Se ofera, contra cost, sa-ti ”curete” viata, casa, sufletul...

Te face dependent. Invoca diverse motive pentru a lasa previziunea in „suspans”, speculand intens teama celui care a apelat la serviciile sale: „vad un accident, parca e sotul tau in masina, cu o femeie blonda... dar m-ai obosit foarte tare, „mi se inchid campurile”, vino maine, acum chiar nu mai pot!”


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri