In Bucuresti, patronii de restaurante (80%) au declarat ca cel mai mare profit in 2011 a fost adus de nunti in localurile lor, urmate de petrecerile private si cele pentru diverse organizatii– 20%. Cand vor sa-si organizeze un eveniment in restaurant, clientii ierarhizeaza diferit, in functie de regiunea tarii, prioritatile in alcatuirea meniului.

Uniformizarea, respectiv diversificarea gusturilor romanilor pot fi observate in modul in care consumatorii isi aleg meniul pentru evenimentele pe care vor sa le organizeze in afara casei. Majoritatea clientilor din Moldova stiu ce preparate vor sa contina meniul pentru evenimentul lor, dar cer si parerea specialistilor restaurantului – in 64% dintre restaurante, in timp ce in restul restaurantelor, clientii aleg in functie de recomandarile bucatarilor. In vestul tarii, clientii vor sa li se faca o serie de oferte, din care sa o aleaga pe cea mai buna – 73% dintre restaurante. restaurant masa studiu Unilever Food Solutions

In Mures, Cluj si Bucuresti situatia este asemanatoare cu a restaurantelor din vestul tarii, astfel ca alegerea meniurilor pentru evenimente are loc in urma recomandarilor bucatarilor – 80% dintre restaurante. Restaurantele din Prahova, Dambovita si Buzau alcatuiesc meniurile pentru evenimente in functie de dorintele clientilor, care, in cele mai multe cazuri stiu ce vor sa aiba la masa, dar cer si o a doua parere bucatarului. Restaurantele din Brasov sunt cele mai echilibrate, asa incat ofertele de meniuri sunt facute fie de restaurante si acceptate de clienti, fie de restaurante, la cererea clientului.

Care sunt prioritatile romanilor cand vor un eveniment la restaurant

Cand vor sa-si organizeze un eveniment in restaurant, clientii ierarhizeaza diferit (in functie de regiunea tarii) prioritatile in alcatuirea meniului. Astfel ca unii sunt interesati de rafinamentul preparatelor si de diversitatea meniului si abia apoi aduc in discutie bugetul – doar 20% dintre restaurantele din Moldova au afirmat ca bugetul este pus in topul prioritatilor de clienti; la fel se intampla cu restaurantele din Prahova, Dambovita, Buzau si Brasov, bugetul fiind pus pe un loc inferior, dupa ce sunt luate in considerare rafinamentul si diversitatea mancarii din meniu.


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Nunta - cel mai profitabil eveniment pentru restaurantele din Romania.