Nu stiu cum sunt altii dar eu cand imi aduc aminte de Bucuresti ma trimite gandul la secolul XIX.
Nu stiu cum sunt altii dar eu cand imi aduc aminte de Bucuresti ma trimite gandul la secolul XIX. Parfumul unei epoci apuse, dar atat de fermecatoare prin amploarea evenimentelor, a elitelor, culturii si obiceiurilor.
Sa nu uitam insa si de moda acelor ani, daca pentru unii tinutele erau prea sobre, prea putin indraznete, pentru altii ele inca reprezinta un izvor de inspiratie si asta cel mai bine o pot confirma creatorii de moda.
Pe atunci rochiile erau ample, mari, cu multe volane, care mai de care mai fine, din materiale scumpe, o nota a puterii financiare. Doamnele se plimbau elegant pe stradute, etalandu-si tinutele lor, cochetand cu domnii sau doar pentru a participa la diverse sporturi, in voga pe atunci, care scoteau pe oricine din casa...
Dar poate cele mai importante erau accesoriile. Umbrelutele de soare faceau furori, o nota rafinamentului si feminitatii, insa sa ne reamintim si de palariile mari, cu franjuri, panglici sau fundite.
Femeia acelor ani era femeia eleganta, manierata, emancipata, atenta la imaginea ei si deschisa la orice noutati.
Bucurestiul de ieri si de azi
S-au schimbat multe lucruri de atunci pana acum, de la mentalitatea oamenilor pana la felul in care acestia se imbraca.
Daca pe atunci nu erau foarte multe stiluri din care sa poti alege acum, exista stiluri adaptate in functie de tipologia persoanei, evenimente etc.
Un proverb spune “Nu haina face pe om” insa acum acest proverb este demitizat, acum cu cat haina este mai scumpa cu atat valorezi mai mult pentru cei din jur.
Si asta pentru ca ea a devenit o dovada a puterii financiare a omului. Imaginea conteaza foarte mult si se vinde la fel de bine. Un om care investeste in imaginea lui este o persoana care tine cont si de impresiile celor din jur, ce vor zice ei, ce vor crede etc.
Imaginea este rezultatul felului in care te ingrijesti pe tine sau mai bine zis cat de mult te respecti.
Fie ca este vorba de femeia de afaceri, mereu eleganta, imbracata in
costum sau de femeia sportiva, mereu tonica, fresh, care adopta o tinuta sportiva, un lucru este clar femeia a inceput sa investeasca mai mult in imaginea ei.
Cu piercingul la vedere
Tinerii rebeli fac din trupul lor un fel de carte de vizita, il tatueaza sau isi fac piercinguri.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri