Sanatatea intima a femeii atarna intr-o balanta foarte fina cu factorii patogeni. Astfel sanatatea genitala este influentata atat de factori exogeni (infectii, viata sexuala) cat si de cei endogeni (nutritie, starea imunitatii, momentele ciclului menstrual, echilibru hormonal etc.).

Sangerari uterine anormale

Trebuie consultat intotdeauna medicul daca apare una din situatiile:
- Sangerarile menstruale sunt prea abundente decat de obicei;
- Sangerarile mesntruale se prelungesc peste 6 zile (unele femei au in mod normal o menstruatie de 6 zile, dar flux foarte slab);
- Sangerarile vaginale in afara menstruatiei;
- Menstruatia care se intrerupe brusc pentru o zi-doua, apoi reapare.

Alte situatii cand trebuie sa consultati medicul:
- Daca observati orice rana, fisura la nivelul zonei genitale;
- Daca observati negi genitali;
- Daca observati modificari ale sanatatii pielii genitale: apar mancarimi (poate fi chiar si pediculoza), descuamari, pete etc.;
- Daca observati vreo buba locala (sifilisul de exemplu debuteaza ptrintr-o buba unica la nivel genital, asemanatoare unui cos mai mare dar nedureros, care dispare de la sine in cateva saptamani).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Un articol de Iulia Dibu

Foto int. art. si front: sissilove31

Imagine main: Cane Rosso (busy!)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri