Comunicarea prin intermediul internetului astazi, a transformat in mod radical felul in care ne comportam si relationam unii cu ceilalti. Cum si-a pus online-ul amprenta in mod particular asupra barbatilor?

Diferenta apare in momentul in care ne gandim la ce fel de jocuri joaca barbatii si ce fel de jocuri joaca femeile. In cazul barbatilor, pe langa jocurile tip MMPORG (care isi au adepti de ambele sexe) este vorba despre jocuri cu  "sange, cutite, pusti". "Nu imi imaginez o fata (sau multe) pasionate de arme de kalasnicov sau ak47 sau M63", spune acest gamer.

Jocul online provoaca dependenta femeilor, in egala masura in care provoaca dependenta barbatilor. Totusi, in cazul barbatilor pasiunea pentru joc se naste din motive fundamental diferite. Multe dintre jocurile de tip MMPORG sau jocurile adiacente unor retele de socializare, cum este Farmville de pe Facebook, sunt bazate pe simularea acumularii de bogatii.

Din timpuri ancestrale, barbatului i-a placut sa acumuleze bogatii, iar aceasta nevoie este stimulata astazi prin intermediul jocurilor online. In cazul unui astfel de joc, barbatii pot acumula puncte, bani virtuali si posesiuni virtuale, pana la nivelul unor imparatii, explica site-ul www.helium.com, intr-un articol despre dependenta de jocuri online. In jocurile online cu orientare feminina, de genul Second Life, astfel de oportunitati pentru acumularea de bogatii si faima virtuala, sunt limitate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

“Si mai e si ideea urmatoare: in viata de zi cu zi esti un mediocru un nimeni, asa te percepe societatea. Toti te vad un nimeni, un ratat. Dar in WOW (n.r World of Warcraft) poti fi oricine si foarte bun. Poti sa fii un rege, poti fi respectat de toata comunitatea. Iar spatiul imaginar nu mai e imaginar. Devine real in mintea ta. Esti la fel de real si acolo, chiar daca esti elf sau alta rasa. Si ce ai prefera? Sa fii un ratat? Sau un dur in fata caruia tremura toti?”, imi explica gamerul pe care l-am provocat la o discutie despre importanta jocului online, pentru barbati.

4.    Internetul provoaca 'tulburari obsesiv compulsive', in cazul barbatilor

BlackBerry-ul, iPhone-ul, iPad-ul, Kindle-ul, laptop-ul si alte gadgeturi ii entuziasmeaza pe barbati in mare masura, acestia devenind chiar dependenti de aplicatiile pe care le ofera aceste mijloace tehnologice. In momentul in care intr-un grup de barbati se isca o discutie despre gadgeturi, parca deodata, atmosfera se anima devenind chiar entuziasta. Femeile aflate in preajma sunt reduse fara intentie la tacere. Nu prea le poti face fata baietilor atunci cand vine vorba de iPhone.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri