Batranele nu au ce cauta in lumea asta! Acesta pare sa fie mesajul dur, pe care ni-l transmite cultura in care traim. Drama societatii de astazi este obsesia pentru tineretea vesnica Nimeni nu este interesat de femeile care imbatranesc, spune Cher.

Am ajuns intr-un moment in care oamenii incearca cu disperare sa fie mereu tineri, neacceptandu-si transformarile fizice care se produc cu trecerea timpului. Iar femeile, aflate parca intr-o permanenta competitie, sunt cele mai expuse unor boli ca “Tulburarea dismorfica corporala” sau “sindromul urateniei inchipuite”, care le trasforma in fiinte mereu nemultumite de aspectul lor fizic. Va ganditi oare, ca si mine, la drama Madalinei Manole?

Vedetele, personajele cele mai vizibile ale societatii sunt principalele cliente ale unor astfel de tulburari si stari depresive si tocmai pentru ca sunt promovate intens, ele sunt luate drept exemplu de catre milioane de femei care urmeaza la randul lor, modelul chirurgiei plastice, fie pentru a indeparta semnele trecerii timpului, fie pentru a ajusta in conformitate cu standardele din reviste de moda si frumusete.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii

Madonna, la 52 de ani...

...arata ca la 25:

Sub presiunea industrieie meditice, cred ca fiecare dintre noi, indiferent de varsta pe care o avem, ne-am gandit macar odata pana acum: “am imbatranit” sau “sunt pur si simplu sunt nemultumita de aspectul meu fizic”. Si facem astfel, tot ce ne sta in putinta pentru a obtine ceea ce ne dorim atunci cand ne privim in oglinda. Numai ca lupta pare nesfarsita. Iar daca puterea financiara de a interveni chirurgical acolo unde exista nemultumire nu exista, atunci macar iti pui intrebarea: “Dar daca as avea vreodata destui bani, mi-as face sanii mai mari, sau buzele mai groase?", "Mi-as elimina surplusul de grasime sau mi-as indeparta ridurile?”. Discutand cu prietene si colege, am vazut ca parerile sunt impartite, insa devine din ce in ce mai evident faptul ca astfel de interventii au inceput sa fie considerate o normalitate.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri