Top 6: cele mai puternice zodii masculine ale Horoscopului Indian

12:10, 7 Octombrie 2010 publicat în Lifestyle

Mesha, Vrisha, Simha, Vriskchika, Dhanu, Makara - iata care sunt cele mai puternice sase zodii de barbati din Horoscopul Indian.

Horoscopul Indian este unul din cele mai vechi sisteme astrologice ale lumii si se bucura de o mare apreciere si in vremurile contemporane. In limba sanscrita, semnele zodiacale se numesc “"Rashis” si corespund perioadelor de timp din horoscopul European, denumirile acestora asemanandu-se cu denumirile semnelor zodiacale din astrologia greco-babiloniana. Zodiacul sideral al astrologiei indiene are 360 de grade si este impartit in 12 parti egale, fiecare parte beneficiind in harta astrala de un unghi de 30 de grade.

Prin urmare, Mesha corespunde zodiei Berbec a horoscopului european , Vrisha – corespunde zodiei Taur, Mithuna – zodiei Gemeni, Karka – zodiei Rac, Simha – zodiei Leu, Kanya – zodiei Fecioara, Tula – zodiei Balanta, Vriskchika – zodiei Scorpion, Dhanu – Sagetatorului, Makara – Capricornului, Kumbha – Varsatorului, Meena – zodiei Pesti.

La fel cum nu exista perfectiunea absoluta, nu exista nici zodii puternice si zodii slabe, erau de parere vechii indieni. Fiinta umana este complexa, iar polaritatea sa nu poate fi negata. De asemenea, fiecare zodie a horoscopului este supusa influentelor planetare benefice, dar si influentelor astrale nefaste. Fiecare zodie insumeaza in esenta sa atat trasaturi pozitive, cat si negative, atat defecte, cat si calitati si totalitatea caracteristicilor sale nu poate fi redusa la un singur aspect. Exista insa, in conceptia Indiana, doua tipuri de temperamente ce intra in alcatuirea structurii de personalitate a fiintei umane: temperamentul masculin, PUTERNIC, cel care are la baza ratiunea, vitalitatea, dinamismul si temperamentul feminin, SLAB, cel care are la baza intuitia, pasivitatea, sensibilitatea.

Citeste si:
Zodia Pești - zodia viitorului! 10 MOTIVE pentru care ultima zodie...
Zodia Pești - zodia...

Prin urmare, fiecare fiinta umana este alcatuita din feminin si masculin, insa, indiferent de gen, una din cele doua categorii predomina. Zodiile puternice sunt considerate a fi zodiile Mesha, Vrisha, Vriskchika, Simha, Makara, Dhanu, iar zodiile slabe sunt considerate a fi zodiile Meena, Tula, Kanya, Karka, Mithuna, Kumbha. In viziunea Horoscopului Indian, iata care sunt cele mai puternice sase zodii masculine si care sunt defectele si calitatile acestora (intr-un articol viitor vom vedea si care sunt cele mai slabe zodii ale horoscopului Indian, cu defectele si calitatile de rigoare):

Citeste si:
Cele 11 Adevăruri în Iubire ale zodiei Capricorn
Cele 11 Adevăruri în Iubire...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri