Din punct de vedere turistic Costa del Sol este, cu siguranta, o destinatie completa. Plajele sunt excelent amenajate, hotelurile au clasificari diferite, shoppingul este o activitate de rutina, terenurile de golf sunt splendide, sporturile de apa 'la ele acasa', peisajele incredibile, muzeele la locul lor, cetatile impresionante, plimbarile placute.

2. COSTA DEL AZHAR - PENISCOLA
Costa del Azahar - Denumita dupa floarea de portocal si miresmele patrunzatoare ce emana primavara un parfum deosebit, Costa del Azahar este formata din 120 de km de plaja si se remarca prin acelasi climat mediteranean, bland tot timpul anului. Localitatile cele mai vizitate sunt: Vinaroz, Benicarlo, Peniscola, Alcala de Xivert, Oropesa del Mar, Torreblanca, Benicassim si Castellon de la Plana.

Peniscola este cea mai atragatoare statiune. Plaja este una din cele mai bune din zona datorita calitatii acesteia. Va recomandam sa vizitati Orasul Vechi, construit dintr-un manunchi de case albe si stradute inguste ce duc spre castelul orasului, asezat pe un promontoriu, care permite supravegherea perfecta a coastei.

Cele mai interesante obiective de vizitat la castel sunt capela si studioul antipapei Papa Luna. Daca faceti o calatorie in josul Coastei del Azahar, la sud de Peniscola, veti trece printre plantatii de portocali si roscovi. Autostrada este cea mai rapida cale de acces din sud si veti intalni peisaje splendide. Din Pena­scola veti avea acces mai usor la diferite obicetive turistice locale. Un exemplu este si localitatea Alcala de Chivert, oras situat pe coasta de Azahar, care se poate lauda cu cea mai inalta clopotnita din provinciile valenciene. Va recomandam sa vizitati Alcoceber, un oras-statiune cu doua plaje, in plina expansiune, dar inca linistit.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

Alte monumente sunt: Muzeul Provincial de Bellas Artes, Manastirea Madres Capuchinas, care adaposteste o colectie de picturi si Planetariul langa plaja.

Tarragona - Orasul antic Tarragona cu un amfiteatru si un apeduct, insufla sectiunii nordice din Catalonia de Sud un aer medieval. Petreceti 1 zi explorand ruinele romane, vizigote, medievale si moderne din Tarragona.

Va propunem sa luati pranzul in cartierul pescaresc Serallo si cina intre zidurile romane. Puteti vizita Delta del Ebre unde veti admira rezervatia naturala, faimoasa in lumea intreaga.

Excursii gratuite organizate din Peniscola:

1. Excursie la Tortosa & Delta del Ebre
In aceasta excursie se viziteaza orasul Tortosa unde descoperim atractii istorice precum: Hanul orasului din castelul ruinat Castillo de la Zuda, Colegio Sant Lluis, in stil renascentist si Catedrala din Tortosa lucrata in stil baroc si gotic, Manastirea Santa Clara, Colegiul Sant Jaime.
Vom continua vizita la Parcul Natural Delta Ebrului, cel mai mare parc natural din Spania.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri