Din punct de vedere turistic Costa del Sol este, cu siguranta, o destinatie completa. Plajele sunt excelent amenajate, hotelurile au clasificari diferite, shoppingul este o activitate de rutina, terenurile de golf sunt splendide, sporturile de apa 'la ele acasa', peisajele incredibile, muzeele la locul lor, cetatile impresionante, plimbarile placute.

2. Excursie la Benicarlo & Vinaroz
Benicarlo a devenit un centru turistic important iar zona portului este un amestec pitoresc de ambarcatiuni de pescuit si de agrement. Vom vizita: Biserica Sf. Bartolomeu, Manastirea San Francisco, Capela Cristo del Mar.

Continuam excursia catre orasul Vinaroz, situat pe malul Marii Mediterane, unul dintre cele mai populate orase din provincia Castellon unde puteti vizita castelul Torre de los Moro, Casa del Consell, manastirea Asuncion de Mari­a.

Pentru oferta completa Travel Senior in Costa del Azhar - Peniscola, click aici.

3. VALENCIA - GANDIA, BENIDORM
Peisajul Coastei Valencia se distinge prin doua trasaturi specifice: zona de coasta si zona montana. Lantul muntos Valencia, este taiat de impresionante canioane, cu bogate paduri de pin si numeroase pesteri ce adapostesc picturi rupestre.

Cea mai importanta trasatura a liniei de coasta este punctul unde muntii se intalnesc cu marea, la Capul Cullera. O bariera de dune delimiteaza plaja, precum si unele zone de mlastina sau "piscine naturale' cu apa limpede, precum Puig si Jaraco (Xeraco).

Valencia, al treilea oras ca marime din Spania si capitala provinciei cu acelasi nume, este o placuta surpriza daca doriti sa ajungeti aici pentru prima oara, dar si locul unde cu siguranta veti dori sa reveniti. Paella si festivalul Las Fallas, acestea sunt cuvintele pe care le veti auzi la tot pasul in acest oras cosmopolit si plin de viata. Comunitatea sau Tara Valenciana are peste 518 km de tarm mediteranean. Este numita cateodata chiar si Regatul Valenciei, datorita istoriei bogate a regiunii.

Statiuni:
Benidorm este una dintre cele mai renumite statiuni de plaja din Spania. Desi inainte de anii 1960 era doar un mic catun, astazi acesta este adesea numit 'Manhattan-ul Spaniei' sau 'Beniyork', datorita liniei orizontului compusa din numerosi "zgarie-nori". Posibilitatile de petrecere a timpului liber pe care le ofera Benidorm sunt nenumarate: de la plimbarile pe faleza sau baile in mare, pana la practicarea sporturilor nautice (scufundari, schi acvatic, windsurf) sau excursiile cu vaporul la insula Benidorm. Nu trebuie trecute cu vederea sarbatorile specifice acestei zone si nici gastronomia ai carei protagonisti sunt pestele si orezul. Statiunea este vizitata in special de belgieni, britanici si olandezi, astfel incat in unele parti ale orasului nu prea ai ocazia sa auzi vorbindu-se spaniola. Benidorm are trei plaje principale - Llevante, Poniente si Mal Pas - fiecare premiate cu "steag albastru". In statiune puteti vizita si trei parcuri tematice pentru intreaga familie - Terra Mitica, Aqualandia si Mundomar. In fiecare an, in statiune are loc Festivalul International al Cantecului Benidorm, o competitie care i-a facut faimosi pe cantareti precum Julio Iglesias, Raphael sau Duo Dinamico.

Statiunea Gandia se incadreaza intr-un peisaj particular intre muntii din interior si marea Mediterana. O plaja intinsa de aproape 5 km strabate litoralul acestei localitati, unde se ofera turistilor o gama variata de infrastructuri si de servicii turistice care au transformat Gandia intr-una dintre cele mai populare destinatii de pe coasta Valenciana


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri