12:03, 5 Martie 2010 publicat în Lifestyle 2 share-uri

"Ai idee ce inseamna dragostea? Dragostea adevarata? Ai iubit vreodata atat de profund incat sa te condamni de bunavoie unei eternitati in iad? Eu da..."

"You are not alive unless you know you are living" - Amedeo Modigliani

Poate ca au avut loc in jurul nostru, poate ca le-am trait la randul nostru. Cert este ca povestile de dragoste reale bat uneori toate povestile de dragoste nascocite si imaginate, iar viata bate uneori orice film. Sentiment firesc, dar niciodata simplu, nici marile personalitati ale lumii nu au putut fugi din calea iubirii. O poveste de dragoste memorabila nu are intodeauna un final fericit, dar raman din ea splendoarea, amintirea, gustul, nostalgia. Sunt multe portrete care au in centrul lor femeia, insa cel asupra caruia ne-am oprit are mai mult decat atat. Are iubirea celui care a imortalizat-o... Inspiratie, iubire, pasiune, inflacarare, recunostinta, femeia poate fi orice din toate acestea si toate laolalta. Iti prezentam istoria unui tablou celebru - Portretul lui Jeanne Hébuterne- inspirat de o femeie care a existat cu adevarat - si povestea inedita de dragoste si viata din spatele sau.

Amedeo Modigliani – Omul, pictorul, pasiunea de a trai

Citeste si:
Tendințele pentru 2021. Stiți ce nu trebuie să vă lipsească din...
Tendințele pentru 2021. Stiți...

Amedeo Clemente Modigliani este pictorul cunoscut pentru nudurile si portretele sale de femei, insa totodata omul si artistul a carui viata tumultoasa a avut un parcurs dramatic, murind la doar 36 de ani (1884-1920). Unul dintre cei mai talentati artisti ai secolului XX, Amedeo Clemente Modigliani, s-a nascut in anul 1884 in Italia din parinti de origine evreiasca si creste intr-un mediu fara reguli si restrangeri, prielnic dezvoltarii sale intelectuale libertine. In jurnalul sau, mama acestuia povestea despre copilul Modigliani, in varsta de 11 ani, ca era foarte inteligent: “ Trebuie sa asteptam sa vedem ce se afla inlauntrul acestei crisalide. Poate un artist..”, intuind talentul si natura extraordinara a copilului sau.

Cu ocazia inscrierii sale la Academia Colorossi, Amadeo se stabileste la Paris. Are o sanatate subreda, perioade de oscilatii si indoieli artistice -sculpteaza si picteaza, resurse financiare minime -uneori la limita saraciei, prea putin tablouri si lucrari vandute sau vandute pe o nimica toata -uneori pe mancare si bautura, un stil de viata libertin si autodistructiv si suferinta unei afectiuni pulmonare dobandite in copilarie care il urmareste toata viata. Dar, mai presus de toate cele lumesti, picturile lui Modigliani iti iau rasuflarea. Si nu din cauza stilului lor singular, nu neaparat datorita constructiei liniare, de o mare originalitate si viziune, ci pentru ca au emotie, au simtire. Iar in ele, Modigliani a reusit sa surprinda insasi esenta vietii si a feminitatii. Pentru ca la el totul venea din suflet, cu o pasiune nebuna, navalnica, fara teama, imposibil de oprit...

Citeste si:
Mai 2021 - o astro-lună fabuloasă pentru multe zodii! Horoscopul...
Mai 2021 - o astro-lună...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri