16 August 2022 publicat în Lifestyle 12 share-uri

Orizontul infinit se vede mai bine ca oricând de aici, iar turiștii zăbovesc minute în jur uitându-se, parcă, pierduți în zare, și pe bună dreptate - peisajul este de vis!

Cap Kaliakra este o variantă minunată pentru un popas de weekend, aflat la 57 de kilometri de Vama Veche. Cap Kaliakra se află în vecinătatea orășelului bulgăresc Kavarna.

Situată la 60 de metri deasupra mării, Cap Kaliakra oferă un spectacol vizual fascinant, iar priveliștea îți taie răsuflarea. De oriunde ai privi, culoarea Mării Negre este de un albastru-turcoaz demn de plajele grecești.

Orizontul infinit se vede mai bine ca oricând de aici, iar turiștii zăbovesc minute în jur uitându-se, parcă, pierduți în zare, și pe bună dreptate - peisajul este de vis!

Înainte de a intra în Cap Kaliakra, în partea dreaptă, se găsește monumentul celor 40 de fecioare care, după cum spune legenda, s-au aruncat în apele mării, din acest punct, de frica otomanilor care le-au ținut prizoniere, după asediul din 1396.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Iubirea toxică nu e pasională. Iubirea toxică te distruge! Terapia Rejuvance – metoda de Lifting Facial Natural care poate reîntineri tenul chiar și cu zece ani

Înainte de a păși în Cap Kaliakra, se plătește o taxă de 3 leva. Pe parte stângă se găsesc tot felul de tarabe cu suveniruri, apă sau înghețată.

Un pic mai sus se află și o tavernă, acolo unde, cu greu am mai văzut o masă liberă, într-o zi de august, atunci când am vizitat spectaculosul monument al naturii. Pentru pasionații de istorie, dar și curioșii înrăiți, vizavi de tavernă se află un mic muzeu, cu intrare gratuită, în care se pot vedea obiecte antice, găsite în Capul Kaliakra.

De aici nu se poate face plajă, însă cea mai apropiată se află la doar 10 minute de mers cu mașina. În formă de semicerc, plaja Bolata este neamenajată, însă intrarea în apă este lină și te poți bucura de o experiență unică, într-un cadru natural.

Mercur este retrograd până pe 18 ianuarie 2023. Nu vă panicați, are și lecții bune pentru noi! Loc pentru mai bine   Regina frumuseții din Ierusalim, de Sarit Yishai-Levi, o poveste despre dragoste și iertare în fascinantul Oraș Sfânt Ce legătură are scrâșnitul dinților cu stresul și cum poți evita riscurile și complicațiile

Pentru o relaxare de weekend, sau pentru un mic popas către alte destinații turistice din zonă, Cap Kaliakra este un obiectiv ce merită pe deplin vizitat. Iar priveliștea te va convinge să revii și data viitoare.


Pasiunile mele eterne sunt scrisul, cititul și comunicarea. Îmi place să mă exprim prin scris la fel de mult cum îmi place să am o discuție reală, autentică cu cineva. Mă bazez pe emoții în orice domeniu aș activa și cred...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri