26 Octombrie 2021 publicat în Lifestyle 143 share-uri

Nu știu voi cum vă simțiți în perioada asta, dar eu am zile în care mi se pare că totul este gri și nimic nu merge așa cum ar trebui. Și nu pentru că mi se întâmplă ceva rău, ci probabil resimt toată presiunea și tensiunea acumulate în ultima vreme.

Mă joc cu copiii mei

Știu că sunt mulți părinți cărora le este greu să se joace cu copiii, pentru că sunt obosiți de toate treburile pe care le au de făcut și greu își găsesc energia de a intra în jocul copiilor. Eu am descoperit că de foarte multe ori, joaca m-a ajutat să mă relaxez și să uit de tot ceea ce mă stresa. Nimic nu se compară cu o porție bună de râs împreună cu copiii, o bătaie cu perne, un pic de gâdileală sau chiar un joc de rol în care ei îmi spun exact ce personaj trebuie să fiu și cum să mă joc. Iar dacă vă întrebați cu ce se joacă o mamă de băieți, o să vă spun că am o mie de roluri: sunt hoț sau polițist, sunt lupul cel rău care vine să mănânce purcelușii, sunt doctor sau pacient, sunt bunicuța sau vânătorul, sunt doamna de la benzinărie sau doamna care taie bilete de parcare, sunt controlor de tren, sunt pompier, sunt arbitru de fotbal, sunt pirat, sunt indian, sunt mașina care cară sacii la moară (sacii sunt copiii), sunt un robot de metal, sunt un constructor de poduri, sunt primarul orașului care vine să inspecteze noua șină de cale ferată, sunt șofer pe mașina de gunoi, sunt în fiecare zi un alt personaj inventat de copiii mei, dar sunt mereu partenerul lor de joc. Iar imaginația lor nu are limite și nici nu vreau să o îngrădesc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Comand ceva bun de mâncare

Gătesc pentru 4 oameni, mâncare pentru 3 mese pe zi, dar uneori am nevoie și eu de o pauză și să mă simt răsfățată. Chiar dacă pun tot eu masa, chiar dacă pun tot eu vasele în mașina de spălat, altcineva se ocupă ca mâncarea aceea să ajungă la mine în farfurie. De fiecare dată când comandăm mâncare, am un de recunoștință că nu mai stau eu în picioare lângă aragaz ca să pot hrăni 4 guri.

O baie relaxantă

Din când în când, îmi rezerv o seară doar pentru mine. După ce adorm copii și soțul are de văzut un meci important sau vreun film SF, eu umplu cada cu apă și spumă și profit de momentul de răsfăț. La final îmi aplic o mască hidratantă, îmi aranjez părul și mă bag repede la somn, pentru că somnul e cel mai bun tratament cosmetic.

Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi

Chiar dacă lumea din jurul nostru se mișcă într-un ritm amețitor și de multe ori simțim că suntem copleșite de tot ce avem de făcut și de tot ce se întâmplă în jurul nostru, important este să ne amintim să luăm o pauză, să avem grijă de noi și să ne facem mici bucurii din când în când. Dansați, cântați, pictați, cumpărați-vă o rochie nouă sau o pijama fabuloasă, uitați-vă la un film alături de copii, beți un pahar de vin seara cu soțul, vorbiți la telefon cu prietenele, găsiți-vă acele mici plăceri care vă aduc bucurie. Dacă voi aveți și alte idei, haideți să continuă lista de mici bucurii.


Numele meu este Anca și sunt mamă de doi băieți: Mark și Andy. Îmi place că scriu despre experiența mea din viața de mamă, momentele noastre haioase și provocările prin care trecem ca și părinți. Scriu pentru femeile care își...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri