26 Octombrie 2021 publicat în Lifestyle 143 share-uri

Nu știu voi cum vă simțiți în perioada asta, dar eu am zile în care mi se pare că totul este gri și nimic nu merge așa cum ar trebui. Și nu pentru că mi se întâmplă ceva rău, ci probabil resimt toată presiunea și tensiunea acumulate în ultima vreme.

de Anca Leibovici, antreprenor si fashion mom

Trăim o perioadă grea, cu știri destul de sumbre despre sănătatea semenilor noștri, cu creșteri de prețuri la carburanți, energie și gaze, o perioadă care ne apasă și care nu știm exact cât va continua.

Nu mai este un secret că ultimul an și jumătate a fost greu pentru toată lumea, iar femeile în general și mamele în special, au cam dus greul. Cu lucrat de acasă, școală online, trei mese gătite pe zi, făcut ordine în casă, nici nu este de mirare că multe din noi ne simțim epuizate, că oboseala este o stare de fapt și că toate visăm la un miracol prin care viața să își reia din nou cursul firesc.

Mi s-a întâmplat de câteva ori să simt că nu mai am chef de nimic, că nu am răbdare, că nu mai pot să aștept, că mă enervez, că vreau să fac ceva care să îmi schimbe starea. Mi-am dat seama că ține doar de mine să îmi găsesc mici bucurii care să mă ajute să depășesc anxietatea de moment și că degeaba aștept rezolvarea de undeva de sus, dacă eu nu fac ceva ca să mă simt mai bine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai frumoase citate despre zilele ploioase de toamnă Cu siguranță nu știai aceste lucruri despre acest brand de încălțăminte Portalul 10:10 – Marea conștientizare – țineți-vă calea! Cea mai puternică zi de manifestare a dorințelor sufletului din octombrie 2022

Am început deci să caut acele mici bucurii care mă fac să mă simt mai bine și am făcut o listă cu lucrurile pe care le-am încercat și care au funcționat în cazul meu. Asta nu înseamnă că nu îmi revin uneori stările de anxietate, dar acum știu ce fel de remedii să încerc ca să trec mai ușor peste această perioadă.

O escapadă în afara orașului

Pentru mine aceasta este cea mai bună modalitate să uit de stres. Prefer să găsesc un loc retras, o pădure, malul unui lac, un loc care nu este frecventat de multă lume și merg acolo să mă încarc de energie și să mă bucur de aer curat.

Dansez, ascult muzică

Câți dintre voi ați încercat să dansați în casă în ultimele luni? Nici noi nu am făcut discotecă în fiecare weekend, dar de câteva ori am dansat cu copiii și chiar ne-am simțit foarte bine. Cel mai mult mi-a plăcut că am putut să ne maimuțărim cum am vrut, fără să se uite cineva ciudat la noi.

Cum să redescoperim cu adevărat bucuria de a trăi Nu sărbătorile trebuie să fie fericite, ci oamenii! Este scump să mergi la dentist în România? Celebrul medic stomatolog, dr. Alin Gabor, îți spune cât costă să ai grijă de dinți

Mă îmbrac frumos chiar dacă nu merg nicăieri

Eu lucrez de acasă în cea mai mare parte a timpului și la început stăteam îmbrăcată în haine comode, de casă. La început a fost bine, dar pe urmă am simțit nevoia să mai port și altceva ca să îmi ridic un pic starea de spirit. Nu mă îmbrac la costum și nu îmi pun tocuri, dar o pereche de jeanși cu o bluză frumoasă sau chiar o rochie casual, mă ajută uneori să am o stare de bine și chiar să fiu mai creativă.

Îmi cumpăr flori fără să fie o ocazie specială

Cam o dată pe săptămână merg la piață ca să cumpăr fructe și legume proaspete și aproape mereu mă întorc acasă cu flori de sezon. Îmi place să am flori pe masa de lucru, îmi dau bună dispoziție și înveselesc casa.

Cum să creezi o primă impresie pozitivă la interviul de angajare Nu ne este permis niciodată ca părinți să invalidăm emoțiile copiilor noștri, să le ocolim, să ne lăsăm stânjeniți de exprimarea lor emoțională. Interviu cu Georgiana Spătaru, psiholog și terapeut, despre emoțiile copiilor noștri Iluzia multitasking-ului: 4 consecințe negative ale acestui stil de lucru care modifică funcțiile creierului

O plimbare cu o prietenă

O oră petrecută cu o prietenă bună, poate fi aur curat pentru minte. Nu știu dacă ați fost de curând în Grădina Botanică, dar este absolut minunat. Este ca o evadare din oraș. Imaginați-vă că vă plimbați cu cea mai bună prietenă printre aleile cu flori și povestiți despre ce vreți voi.

Citesc aproape în fiecare zi

Mie îmi place să citesc și mereu cititul îmi dă o stare de bine. Am mereu liste cu cărți pe care vreau să le citesc, discut mereu cu prietenele mele despre cărți care ne-au plăcut și facem schimb de cărți. Un roman bun care te ține cu sufetul la gură este cea mai bună modalitate de a evada un pic din cotidian. Dacă nu iți place să citești, un serial bun sigur te va ajua să te relaxezi. Dacă și vouă vă place să citiți, vă ofer două liste cu cărți care mie mi-au plăcut foarte mult: biografii și romane care te vor duce cu gândul la locuri exotice.

Cadouri de Crăciun pentru întreaga familie MARELE Horoscop Chinezesc 2023: ce va aduce anul Iepurelui de Apă pentru fiecare zodie în parte Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească

Fac sport

Unul dintre lucrurile care m-au ajutat mult să trec peste anul ăsta greu, peste perioada de izolare și de stat în casă, a fost sportul. Pentru mine a reprezentat o modalitate de a avea grijă de mine și de corpul meu, de a mă relaxa mental și de a reduce din starea de anxietate produsă de pandemie. Sportul m-a ajutat să îmi recapăt silueta după fiecare dintre cele două sarcini, dar și să îmi păstrez greutatea constantă în perioada de izolare, când am stat mult în casă. Îmi place să merg la sală și să fac exerciții ghidate de o antrenoare, dar când nu am timp, îmi întind salteaua de sport în dormitor și fac câteva exerciții simple: abdomene, fandări, genuflexiuni, plank, iar la final stretching.

Citiți continuarea pe pagina următoare >>>

Numerologie: Februarie 2023 – luna cu cifra universală 9 – închiderea unui ciclu! Lasă să plece ca să faci loc să vină Pluto în Vărsător 2023 -2043 – Este vremea schimbărilor istorice pentru următoarele 3 zodii! Li se va schimba destinul în următorii ani 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Numele meu este Anca și sunt mamă de doi băieți: Mark și Andy. Îmi place că scriu despre experiența mea din viața de mamă, momentele noastre haioase și provocările prin care trecem ca și părinți. Scriu pentru femeile care își...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri