2 Aprilie 2021 publicat în Lifestyle 13 share-uri

Monotonia se poate instala ușor în viața ta atunci când întreaga lume se mișcă mai încet sau se izolează. Lucrurile stau în acest fel de un an, odată cu restricțiile impuse de pandemia de Covid-19 la nivel mondial.

Chiar dacă lucrurile tind să se miște spre un viitor optimist, deocamdată situația actuală te obligă să muncești de acasă și să te aștepti mereu la impunerea unor noi restricții. Acest lucru îți poate afecta calitatea vieții, mai ales când îţi lipsesc întâlnirile cu prietenii, călătoriile și activitățile în grup, în aer liber. Din acest motiv este esențial să găsești noi modalități de a ieși din rutină:

Fă schimbări de look și în garderobă

Când nu poți controla ceea ce se petrece în jurul tău și când circumstanțele te obligă să respecți anumite măsuri, poți începe să faci schimbări la nivel personal. Poate cele mai ușoare dintre acestea sunt cele de look. De la felul în care te machiezi, la culoarea părului, ai diverse opțiuni la îndemână. Alege o vopsea de par în nuanța pe care ți-o dorești de mai mult timp sau fă o combinație creativă. Este recomandat să discuți cu hairstylistul tău înainte de a alege și să nu treci singură la fapte. Cele mai sănătoase metode de a-ți schimba culoarea părului se lasă pe mâna profesioniștilor, la salon.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Îngrijirea și igiena pielii fragile a bebelușului: 7 obiceiuri de evitat

Garderoba ta are, cu siguranță, nevoie de o schimbare odată cu începutul noului sezon. Primăvara aduce cu ea temperaturi ridicate, oportunități de a petrece timp în aer liber și nevoia de noi articole vestimentare. Cumpără tricouri, cămăși și rochii, pentru a întâmpina primăvara cum se cuvine. De asemenea, urmărește reducerile la pantofii tăi preferați, pe care i-ai urmărit atâta timp. Primăvara este momentul potrivit să-ți faci cadouri și să te răsfeți.

Ia o pauză de la tehnologie

Chiar și fără să-ți dai seama, felul în care interacționezi cu platformele de socializare și cu tehnologia îți poate afecta ritmul din fiecare zi. Dacă te surprinzi adesea că rămâi ore în șir cu ochii în ecran pe rețele precum Instagram sau Facebook, există un motiv pentru acest fapt. Când primești o notificare, un like sau un mesaj, nivelul dopaminei din creier crește. Practic, creierul tău primește un semnal de recompensă de fiecare dată. Acest lucru te poate bloca într-un cerc vicios.

Dani Oros, mintea din spatele dezvoltării Google și Youtube România, îți spune cât poți câștiga din Youtube 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit Cand copilul este nepoliticos sau lipsit de respect – sfaturi pentru parinti

Sursă foto: Photo by Vlada Karpovich from Pexels

Pauzele de la internet sau platformele de social media pot fi mai benefice decât crezi. Este adevărat că poți citi articole interesante și poți găsi informații relevante sau inspirație, dar este important să faci pauze de la platformele de socializare. Impune-ți câteva zile pe săptămână de pauză, prin dezinstalarea aplicațiilor de pe smartphone sau oprirea notificărilor pentru câteva zile. În acest timp te poți concentra pe hobby-urile tale, întâlnirile cu prietenii în viața reală și plimbările prin natură. Momentele de pauză pot fi folosite pentru a deveni mai conștientă de lumea din jurul tău și de prezent, prin tehnici de mindfulness.

Beneficiile unui stil de viață echilibrat

Atunci când știi să eviți monotonia și să identifici ceea ce îți dorești cu adevărat, înseamnă că ești pregătită să adopți un stil de viață sănătos și echilibrat. Beneficiile pe care le vei observa odată ce depășești perioada de stagnare:

Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Caria dentară – ce este și cum se tratează
  • nivel ridicat de creativitate;
  • stimă de sine crescută;
  • ușurința în gestionarea timpului;
  • mai puține momente de anxietate;
  • regăsirea motivației.

Fii mai prezentă în momentele care te inspiră și caută mereu să găsești cele mai bune modalități de a te relaxa în propria casă, chiar și atunci când pare că ai epuizat toate posibilitățile. Există mereu o carte bună sau un film care îți va schimba total starea de spirit.

Sursă foto fr si main: Photo by Vlada Karpovich from Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri