5 Aprilie 2021 publicat în Lifestyle 8 share-uri

Plimbările în natură sunt esențiale pentru a ne păstra sănătatea mintală și fizică, mai ales în această perioadă în care pandemia ne-a limitat multe dintre activitățile pe care obișnuiam să le facem.

Timpul petrecut în pădure sau pe munte poate reduce stresul și, în același timp, ne ajută să ne simțim mai fericiți și mai sănătoși. În plus, te vei simți în siguranță și te vei putea bucura de câteva ore liniștite în mijlocul naturii.

Pentru a avea o experiență de neuitat, este important să pleci echipat corespunzător, iar pentru asta este necesar să-ți pregătești temeinic rucsacul. Nu îți trebuie foarte multe lucruri, dar trebuie să fie pregătit cu un minimum de echipament. Așadar, pentru a-ți fi mai ușor, am realizat o scurtă listă cu articolele ce nu trebuie să lipsească din ghiozdan.

Haine groase și de ploaie

Chiar dacă pleci pe o vreme însorită, te sfătuim să adaugi în rucsac o pereche de pantaloni lungi, o geacă de ploaie, o bluză cu mânecă lungă și un tricou. De asemenea, nu rata să iei și pelerina de ploaie sau o geacă impermeabilă. Vremea este extrem de schimbătoare pe munte și nu ai vrea să te trezești luat prin surprindere. Și nu uita nici să iei perechea de ochelari de soare, aceștia fiind extrem de importanți pentru a te proteja de soare, dar sunt și un excelent paravan atunci când este vânt și se ridică mult praf.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce trebuie să faci în timpul unui cutremur. Ce trebuie să conțină rucsacul de urgență Riscurile comune ale consumului de anticoncepționale Digestie ușoară după o masă copioasă

Bocancii speciali pentru trekking

Bocancii sunt cei care vor face diferența între o drumeție reușită sau una eșuată. Caută să-ți cumperi o pereche de ghete cu amortizare bună tocmai pentru a-ți proteja articulațiile. În plus, chiar dacă vei merge în excursie pe timp de vară, ia-ți bocanci înalți care să-ți susțină glezna. Completează bocancii cu o pereche specială de șosete pentru trekking care să te ferească de bătături sau alte probleme care pot apărea în cazul unor drumeții mai lungi de 3-4 ore.

Apă, mâncare și ceva dulce

Apa este unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le iei cu tine pe munte. Chiar dacă crezi că îți vor fi suficienți 2 litri de apă, ar trebui să mai adaugi încă o sticlă. Pe lângă apă, pregătește tot ceea ce ai nevoie pentru un mic picnic în natură și neapărat ceva dulce care să-ți dea energie.

Herbalife Nutrition lansează Phyto Complete, un nou produs pentru controlul greutății 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Pălărie și cremă de soare

Dacă este o zi foarte caldă, nu uita să-ți pui în rucsac o pălărie de soare și o cremă de protecție. Poți apela la o șapcă, bandană sau o pălărie trekking cu boruri largi și realizată din materiale anti-UV.

Frontală, bețe și o baterie externă

Chiar dacă prima oară vei spune că nu ai nevoie de ele, îți garantăm că o frontală îți poate fi extrem de necesară dacă cumvă se înserează și încă nu ai ajuns la destinație. În plus, bețele te vor ajuta să reziști mult mai bine pe traseu, plus că pot fi un excelent punct de sprijin dacă există porțiuni mai accidentate. Nu uita de o baterie externă care poate să-ți fie de folos dacă ai făcut multe fotografii și bateria telefonului este descărcată.

Sfatul nostru este să iei cu tine și un binoclu, un spray de insecte, unul de urși și un GPS de localizare. Sperăm ca cele din urmă să nu-ți fie de folos, dar întotdeauna este mai bine să fii prevăzător.

Numerologie: APRILIE 2023 – O lună extraordinară pentru a ne echilibra relațiile! Energia lui 2 este mai puternică ca niciodată Celebreaza Ziua Pamantului 2023 cu legendarul scrub de corp SABON 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Sursa foto: De la Mikadun /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri