2 Decembrie 2020 publicat în Lifestyle 36 share-uri

Mai sunt doar câteva zile până la vacanța de iarnă, ocazie cu care ne vom bucura de relaxare, departe de sarcinile de zi cu zi.

Și pentru că anul acesta, mai mult ca niciodată, merităm măcar câteva ore lipsite de griji, ne-am gândit să îți propunem șase destinații turistice perfecte pentru iarna lui 2020 în România. Iată unde poți pleca într-o escapadă la finalul acestui an.

Zona Bran

Branul este întotdeauna o alegere perfectă pentru petrecerea vacanței de Crăciun sau Revelion. Dacă preferi locurile mai aerisite, poate că iarna aceasta ai face bine să ajungi pe urmele lui Vlad Țepeș, în zona Bran-Moeciu. Cu siguranță vei găsi locuri de cazare pe gustul tău în regiunea pe care turiștii o frecventează din ce în ce mai des. Aerul curat, peisajele încântătoare și ospitalitatea ardelenilor te vor fermeca. Poți închiria o cabană chiar la poalele munților doar pentru tine și prietenii tăi sau poți opta pentru o cameră de hotel, verificând din când în când care sunt noile restricții aplicate unităților de cazare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă Zalando și Paco Rabanne lansează o colecție capsulă disponibilă exclusiv pe Zalando SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice

Sibiul

Mai rămânem puțin în Ardeal, pentru că nu avem cum să nu-ți propunem să încerci măcar o dată Sibiul iarna. Chiar dacă Târgul de Crăciun de aici, poate cel mai frumos și bine organizat din toată țara, va fi închis anul acesta, orașul rămâne un loc magic în care îți poți petrece concediul iarna. Dacă nu ai ajuns niciodată în Sibiu, ai face bine să nu ratezi Podul Minciunilor, Centrul Vechi și Pasajul Scărilor, care vor îmbrăca haine de sărbătoare.

Bucovina

Pășim peste Carpați și ajungem în Bucovina, un ținut în care iarna se transformă într-o adevărată sărbătoare de tradiții. Despre peisajele pe care le vei putea admira aici nu-ți mai pomenim, pentru că știm că te vor cuceri. Te vom purta cu gândul la minunatele bucate locale pe care le vei putea gusta cu ocazia Sărbătorilor, la țuica fiartă și arhitectura locală absolut încântătoare. Gura Humorului și Vatra Dornei sunt cele mai căutate stațiuni turistice, însă le poți încerca și pe cele învecinate, dacă preferi liniștea.

Ghid pentru alegerea mobilierului interior LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante

Maramureșul

Obiceiurile maramureșene sunt o experiență în sine, însă, din păcate, anul acesta nu te vei putea bucura de ele la maximum. Îți rămân, însă, de explorat satele pitorești și peisajele de poveste, dar și gastronomia locală, diferită de tot ce ai avut ocazia să guști până acum.

Valea Prahovei

De ani buni, Valea Prahovei rămâne destinația preferată a românilor pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Ce-i drept, cadrele naturale pe care le poți admira aici sunt unice, iar activitățile pe care le poți face în această parte a României sunt numeroase. Chiar dacă, cel mai probabil, anul acesta pârtiile vor funcționa într-un alt regim decât cel abordat în trecut, Sinaia, Bușteni, Predeal și Azuga rămân o alegere perfectă pentru o vacanță de iarnă reușită.

6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!  

Lacul Roșu

Dacă propunerile noastre de mai sus nu te-au satisfăcut, suntem siguri că ideea de a petrece tot concediul de iarnă sau Crăciunul ori Revelionul la Lacul Roșu îți va fi pe plac. Cheile Bicazului, pe care le vei putea admira în drum spre destinația de vacanță, sunt absolut fermecătoare, mai ales în sezonul rece. Rocile uriașe care par că se apleacă pe șosea, acoperite cu zăpadă, sunt un adevărat spectacol. Odată ajuns lângă lac, vei fi uimit de cadrul impresionant pe care natura pare că l-a pregătit special pentru tine. Totuși, pentru că vorbim de o zonă muntoasă, poate ar fi bine să îți echipezi mașina cu cauciucuri off road, doar să te asiguri că nu rămâi înzăpezit și ajungi la timp să te bucuri de o cană de vin fiert aromat, în compania oamenilor tăi dragi.

Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova McDonald’s, partener oficial UNTOLD pentru al doilea an consecutiv

Sperăm că destinațiile pe care am ales să ți le prezentăm te-au inspirat și că ți-am făcut „poftă” de o escapadă în frumoasa noastră Românie.

Foto fr si main: Photo by Boxed Water Is Better on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri