18 Noiembrie 2020 publicat în Lifestyle 351 share-uri

'Marea de nuferi roșii' sau 'Lacul cu nuferi roz' este unul dintre cele mai neobișnuite și minunate lacuri din lume, 3 luni pe an întinderea de apă transformându-se într-o viziune încântătoare și nesfârșită de flori de nufăr roz.

Chiar dacă circumstanțele actuale nu ne permit să călătorim, poate, pe cât de mult ne-am dori, cum ar fi să facem un mic exercițiu de vizualizare și să ne imaginăm plutind pe o barcă, printre întinderi nesfârșite de apă acoperite de mii de nuferi ireal de frumoși și chiar să îi atingem cu mâna? De vis, nu? Un astfel de loc există în lume și anume în Thailanda.

“Marea de nuferi roșii” sau “Lacul cu nuferi roz” este unul dintre cele mai neobișnuite și minunate lacuri din lume și poartă numele de Lacul Nong Han Kum Pavapi. Îl găsim în provincia Udon Thani, în nordul orașului Kumphawapi, iar denumirea sa oficială este cea de Nong Han Kumphawapi

Peisaj minunat și viața sălbatică de pe lacul Nuferilor roșii într-o dimineață cu ceață

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023
Foto: By chitsanupong Pakdeekul /Shutterstock

Chiar dacă lacul de apă dulce nu este deloc unul mic, având o lungime de 15 km și o lățime de 5 km, adâncimea Lacului Nong Han Kum Pavapi este de aproximativ 2 metri. El este casă frumoasă și abundentă pentru o mulțime de specii de pești, păsări, plante și vietăți acvatice.

Foto: By SantiPhotoSS /Shutterstock

Deși în restul anului, aspectul lacului este unul obișnuit, fără să iasă cu nimic în comun, 3 luni pe an acesta se metamorfozează într-o viziune roz incredibilă când mii de nuferi înfloriți împânzesc suprafața lacului asemenea unui covor magic de flori. Este pur și simplu spectaculos, ca o pajiște plutitoare cu flori!

Foto: By Sarit Wuttisan /Shutterstock Foto: By Sarit Wuttisan /Shutterstock
adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Asociația pastel și Carrefour România au oferit Pedale Salvatoare persoanelor cu dizabilități locomotorii Alexandrion Group a premiat tineri sportivi cu performanţe remarcabile la 9 discipline, în cadrul Galei Trofeelor Alexandrion 2023

Evident că în jurul unei asemenea minunății a naturii era imposibil să nu se nască și legende. O poveste antică locală ne spune povestea Prințului Phadaeng și a prințesei Nang Ai, o fată nespus de frumoasă, înconjurată de o mulțime de pretendenți dornici să se căsătorească cu ea. Prințesa trăia pe meleagurile ținutului Chathidei. Neputându-se hotărî cine este suficient de vrednic pentru a-i acorda mâna prințesei, tatăl acesteia, regele Kom, organizează o competiție în cadrul căruia se vor întrece cei mai mândri bărbați.

Competiția dintre bărbați degenerează însă și concursul devine presărat cu transformări magice, drame, răzbunări și se vorbește chiar și de crime. După o bătălie cruntă, în care a curs mult sânge, legenda spune că din Adâncurile unui rău apropiat s-au arătat șerpi mitici care au inundat zona și au transformat-o într-o mlaștină întinsă, lacul Nong Han fiind o reminiscență a acesteia.

Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul
Foto: By Attapon Thana /Shutterstock Foto: By ngorkapong /Shutterstock Foto: By Visual Storyteller /Shutterstock

Iar dacă la noi iarna acoperă totul cu un strat generos de zăpadă, Lacul Nuferilor Roșii se transformă într-o priveliște primăvăratică roz ireală atunci când florile de lotus răsar din apă odată cu începutul lui Decembrie (poate chiar din noiembrie) și până la sfârșitul lui februarie.

Momentul cel mai prielnic pentru a putea observa minunățiile în întreagă lor splendoare și când nuferii înfloriți acoperă cea mai mare parte din suprafața lacului este însă în lunile ianuarie-februarie.

Foto: By chitsanupong Pakdeekul /Shutterstock Foto: By chitsanupong Pakdeekul /Shutterstock

Dacă aveți de gând vreodată în viața această să dați o fugă virtuală sau reală pe Lacul Nong Han, este bine să știți că cel mai bun moment al zilei în care puteți admira florile de nufar perfect înflorite este dimineața devreme (6-11 a.m.), când razele soarelui încă nu face că florile să se închidă, cum se întâmplă în miezul zilei. Frunzele nuferilor plutesc pe suprafațs apei, iar florile se pot înalta și până la 15 centimetri deasupra nivelului apei.

Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă?
Foto: By venusvi /Shutterstock Foto: By subin pumsom /Shutterstock Foto: By Jaynothing /Shutterstock Foto: By Varissa /Shutterstock

Foto fr si main: By chitsanupong Pakdeekul /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri