Jurnalul unui cuplu ce credea că actele de căsătorie sunt cele care le-au stricat povestea de dragoste

16 Aprilie 2020 publicat în Lifestyle 49 share-uri

Suntem mândri că am reușit să descoperim adevăratele probleme ce nu ne lăsau să formăm o familie frumoasă și să construim o relație solidă bazată pe respect, comunicare și înțelegere.

A fost extrem de supărat pe tine când a descoperit că habar nu avea ce dorește de la mine. Voia să fiu o femeie de carieră sau o gospodină la dispoziția lui? Voia să miros a ciorbă sau a Chanel? Am remarcat împreună și influența negativă a familiei lui care îi cerea să facă din mine o gospodină perfecta, care să aibă o singură preocupare, legată de persoana lui. Apoi, mai era și noua gașcă pe care și-o făcuse de când a fost promovat. Acum consuma mult mai mult alcool, ajungea uneori acasă dimineață mirosind îngrozitor. Sau pleca brusc în delegații apărute peste noapte.

Amândoi credeam că actele de căsătorie stricasera magia dintre noi. Dar discutând cu tine, am remarcat care erau cu adevărat problemele. La început, el venea de la ședințe nervos și nu voia să vorbească cu mine despre ce a discutat cu tine. Însă cu timpul, a început să redevină bărbatul pe care îl știam eu.

Acum am învățat împreună să ne construim un viitor comun. Am reușit să ne comunicăm așteptările și să nu ne mai lăsăm influențați de familie sau colegi. Chiar și viața noastră sexuală a căpătat o strălucire despre care, eu personal, credeam că este doar în literatură. Și la acest capitol am avut deplină încredere în el încă de la început, dar am văzut amândoi că sunt lucruri pe care nu le știam. Lucruri care acum, când suntem de atâta timp în carantină, ne dau o satisfacție extraordinară.”

* Un articol de Constantin Cornea, psihoterapeut la Clinica Psievolution

Mai multe articole de acelasi autor: psihologconstantincornea.ro

Foto fr si main: By Ira Budanova /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri