, 30 Noiembrie -0001 publicat în Lifestyle 948 share-uri

Pe 9 martie 2020 (ora 19:48, ora României), pe cerul nopții vom putea admira o frumoasă lună plină, o super lună ce pică la 19 grade în semnul Fecioarei.

Această Lună plină de pe 9 martie va aprinde în inimile noastre o luminiță a speranței care va trece în con de umbră toate nesiguranțele, fricile, îngrijorările, neputințele și fricile noastre, ascuțindu-ne în schimb nevoia de siguranță și de protecție. La rândul sau, această nevoie de siguranță se va transpune sub forma unei imperioase nevoi de a face ordine în imediata noastră apropiere, dar si în interiorul nostru, în microuniversul nostru emoțional.

Haosul se cere restructurat, eliberat sau ordonat, mai ales în sentimente. Emoții sau răni mai vechi pot fi readuse la suprafață, iar adevărul ni se dezvăluie unora din perspective noi, care ne vor face să încheiem capitole trecute, să iertăm și să ne eliberăm inima de sentimente negative.

Pe de altă parte, Luna plină în Fecioara va crea un trigon cu Jupiter și se va afla în opoziție cu Neptun. În acest aspect astral, Jupiter ne va infuza cu noroc, fericire, armonie și înțelegere în cuplu și familie, o mai bună abilitate de a discuta deschis despre sentimentele noastre. Totodată, ne va ajuta și să identificăm mai bine datele realității și să o percepem așa cum este ea.

Foto: By Lizavetta /Shutterstock

Mai dificil, dar mai lucid (din cauza poziției lui Neptun), reușim să facem distincția între promisiuni și punerea lor în practică, între iluzie și realitate, între natural și fals, între adevăr și ficțiune, între ce trebuie și ce ne este cu adevărat util. Este binevenită această intervenție a lui Jupiter în contextul astral actual căci influența sa pozitivă o va contrabalansa pe cea a lui Neptun, iar speranța, încrederea, onestitatea, credință au câștig de cauza în față fricii sau a unor dileme morale esențiale.

Luna plină în opoziție cu Neptun poate da naștere și unor episoade de confuzie, de teamă, regrete, de propagare a dezinformării sau a neadevărurilor. Din cauza ascuțirii sensibilității noastre emoționale, dar și a confuziei în ceea ce privește propriile emoții, dar și pe ale celorlalți, vom avea tendința ca în următoarea perioadă să cădem pradă unor frici iraționale și lipsei de orientare (dar, la fel de posibil și să le învingem). Este posibil să interpretăm greșit gesturile sau acțiunile celor din jurul nostru. Reciproca este și ea valabil și putem la rândul nostru crea o impresie greșită celor din jurul nostru.

De aceea, intențiile spuse clar și răspicat, pentru a elimina orice posibilitate de interpretare, sunt binevenite. Este necesar de aceea ca în această perioadă să ne păstrăm luciditatea minții și a spiritului, calmul, dar și să ne ascultăm instinctele și inimile atunci când avem de luat decizii importante pentru viitorul nostru. Confruntarea cu proprii demoni și umbre este pentru a ne putea conecta mai bine la credința și armonia divină. Ancorarea în acțiuni, activități sau proiecte pragmatice, umanitare sau voluntare este binevenită, căci energia va fi consumată astfel într-o mod pozitiv și benefic.

Nu idealizați pe nimeni și nici nu vă percepeți mai prejos de altcineva. Sunteți liberi să simțiți compătimire de sine, să aveți toleranță față de voi înșivă, dar nu cădeți în greșeala milei de sine. Aveți nevoie să vă îmbrățișați, să vă iertați, să vă acceptați așa cum sunteți, cu multele voastre calități și defecte, dar și să acționați pentru binele vostru cu blândețe, gentilețe și preocupare pentru binele general. Fără sentimentul de autoinvinovatire, viețile noastre vor fi mult mai fericite și mai senine.

Mai mult, Jupiter în sextil cu Neptun ne reliefează umanitatea și bunătatea din noi, dar readuce și speranța, armonia și norocul în prim plan, chiar și acolo unde prezența lor pare imposibilă. Dacă am întâmpinat dificultăți în a ierta pe cineva care ne-a trădat, înșelat sau dezamăgit, acum este momentul pentru a da dovadă de o generozitate autentică a spiritului, de compasiune și de iertare. Dacă iertarea survine acum, este totalmente din inima și va duce la curățarea karmei căci efectul ei este în totalitate eliberator.

Foto fr si main: By jakkapan /Shutterstock
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri