2 Martie 2020 publicat în Lifestyle 118 share-uri

Relația cu medicul de familie sau cu specialiștii trebuie cultivată pentru a putea avea grijă de starea ta de sănătate.

În general, sunt recomandate vizitele anuale, însă există situații în care nu ar strica să le faci mai des. De asemenea, cea mai bună soluție pentru orice afecțiune este prevenția, așa că investigațiile nu trebuie evitate atunci când simți că ceva nu este în regulă sau că ar fi timpul să-ți faci un control. Iată câteva motive pentru care vizitele la medic ar trebui să fie mai dese:

Ai dureri recurente

Durerile nu sunt întotdeauna semne ale unei afecțiuni serioase, dar atunci când acestea se repetă sau se agravează, trebuie să te adresezi medicului. Durerile de cap, de exemplu, pot fi simple manifestări ale unei sensibilități, dar pot și să indice nevoia de ochelari de vedere. Fie că este vorba de acestea sau de dureri repetate de stomac, genunchi sau altele, medicul de familie te poate consulta și trimite spre medicul specialist pentru a afla mai multe.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Vrei să te liniștești

Cu siguranță ai trecut prin multe momente în care suspectai că suferi de o boală gravă, mai ales dacă ai căutat mai multe despre simptome pe internet. Astfel de situații îți pot creea anxietate și stări depresive dacă nu faci investigațiile necesare pentru a afla adevărul. De cele mai multe ori este vorba de alarme false și gânduri hrănite de informații greșite. Desigur, există situații în care instinctul este mai puternic și poate fi vorba de apariția unei boli. Avantajul stă în descoperirea acesteia în stadiu incipient și tratarea imediată.

Ai nevoie de un test

În cazul femeilor, vizitele la medicul ginecolog trebuie să devină o rutină. Sănătatea sistemului reproductiv este esențială pentru viața ta, iar testarea frecventă te va ajuta să fii mereu sigură și informată. Fie că este vorba de analize pentru boli cu transmitere sexuală sau testarea pentru virusul HPV, medicul ginecolog te va ajuta să-ți faci un plan bine structurat pentru controale. Trebuie să știi că multe dintre afecțiuni nu sunt simptomatice și pot fi descoperite în urma unui examen pelvin sau cu ajutorul ecografiei transvaginale. De exemplu, chisturile care se pot forma pe ovare nu se transformă întotdeauna în sindromul ovarelor polichistice și nu prezintă simptomele tipice acestuia. Durerile abdominale sau anumite schimbări mici la nivelul tenului te pot face să-ți pui întrebări. Nu ezita să discuți cu medicul tău despre orice suspiciune.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Îți dorești un copil

Medicii de familie sunt primii care ghidează cuplurile tinere care își doresc să-și mărească familia, așa că vizitează-l cât mai des odată ce ai asemenea planuri. Acesta va putea cere o serie de analize de sânge care să stabilească sănătatea reproductivă a ambilor parteneri și te va ajuta să afli care sunt pașii pe care îi urmezi pentru a te bucura de o sarcină ușoară. Chiar dacă nu plănuiești să ai un copil foarte repede, este important să fii mereu la curent cu starea de sănătate la acest capitol și să urmezi sfaturile medicului pentru un stil de viață corect.

Vizitele la medic nu trebuie să apară doar atunci când durerile nu te lasă să funcționezi normal sau după ce ai fost diagnosticată cu o boală. Prevenția oricărei afecțiuni o va face mult mai ușor de tratat, iar vizitele regulate la medicul specialist te vor ajuta să tratezi infecții pe care nici nu știai că le ai. Acordă multă atenție sănătății tale și bucură-te de viață.

Sursa foto: Fotografie creată de Radu Florin, de la Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri