27 Decembrie 2019 publicat în Lifestyle 21 share-uri

Mi-e dor de gustul prajiturii cu visine facute de bunica in fiecare vara, de ziua mea, de gustul cozonacilor facuti de mama in ajunul sarbatorilor, de acea emotie pe care o traiam asteptandu-l pe Mos Craciun...

Parca aud si azi zapada cum scartaia sub talpile colindatorilor de toate varstele, grabiti sa ajunga in fata noastra pentru a ne face urari de sanatate si belsug.

Si aveam belsug. Belsugul eram noi: copii, parinti, bunici, unchi, matusi, toti stransi in jurul mesei, depanand povesti si savurand bucatele alese si bucuria intalnirii.

Faptul ca te poti aseza la masa cu toti cei dragi, ca poti impartasi cu ei atat bucuriile, cat si tristetile, ca stii ca nu esti singura, ca esti iubita, ca esti sustinuta, reprezinta adevarata avere a unei persoane. Sa n-o risipim! Sa pastram oamenii dragi alaturi si sa-i iubim! Sa ne bucuram de toate lucrurile mici, ce ne inconjoara, asa cum o faceam in copilarie, cand ne fascinau cele mai banale fapte- de la o papusa care spunea clar:"mama" sau un urs de plus care mormaia, pana la un fulg de nea, care odata ce ne atingea mana, se topea subit in palma noastra.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!
Foto: By DGLimages /Shutterstock

Sa purtam copilaria in inima! E acea bucata de suflet, care oricat de greu ne-ar fi, oricate obstacole ne-ar aparea in cale, ea totusi crede in minuni, in puterea binelui de a invinge raul.

Si chiar daca acea casuta veche a copilariei, poate astazi nu-ti mai apartine, iar acei bunici nu mai fac parte din aceasta lume, se regasesc in tine, sub forma acelor amintiri pretioase, pe care ori de cate ori le accesezi, nu fac altceva decat sa te incarce cu optimism si incantare.

"Copilaria e cadoul pe care ni-l face viata pentru ce vom avea de indurat".- Horatiu Malaele

 - Copilarie, mai stai!

* Un articol de Diana Stroe 

Foto fr si main: By Guschenkova /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri