13 Decembrie 2019 publicat în Lifestyle 558 share-uri

Să avem grijă de noi înseamnă să fim adulți mai funcționali în esență. E o lecție pe care nu ne-a predat-o nimeni, dar pe care nu este niciodată prea târziu să o învățăm:

SPIRITUALITATE - CE ÎNSEAMNĂ SĂ AI GRIJĂ DE TINE

IUBIRE PENTRU MINTE: Idei de Grijă pentru Minte

20. Hrănește-ți mintea. Avem nevoie să învățăm tot timpul. Hrănește-ți mintea cu activități de învățare. Explorează, lasă-ți imaginația să zburde. Îmbogățește-te mai mult cu fiecare zi care trece.

21. Cultivă autoreflecția. Gândește-te cu detașare la tine însuți, analizează-ți gesturile, acțiunile, alegerile. Nu îți lăsa mintea să funcționeze doar de pe pilot automat. Dezvoltă-ți cea mai importantă dintre puterile minții: capacitatea de auto-analiză.

Foto: Sofi photo/ Shutterstock

22. Meditează. Găsește tehnici de meditație sau propria metodă prin care să reușești să îți controlezi mintea. Meditația este sănătate curată pentru minte, o ajută să se organizeze, ne aduce în prezent și ne curăță de energii sau tensiuni care ne țin pe loc. Poate nu știai, dar și rugăciunea este o formă de meditație. De asemenea, sunt oameni care confecționează lucruri sau gătesc. Alți oameni merg la alergare pentru a medita. Important este să intri în controlul minții, aducând-o în momentul prezent și îndreptând atenția către concentrarea din prezent. Sunt și oameni care reușesc să mediteze doar concentrându-și atenția asupra inspirației și expirației. Instituie o practică pentru meditație. Așa cum ne spălăm corpul, trebuie să ne spălăm și mintea.

23. Fă o pauză de la social-media. Odihnește-ți mintea. Avem nevoie să ne sustragem de la abundența de informații care ne înconjoară de pretutindeni astăzi. Fă-ți bine și nu te mai expune atât de mult la informația de pe social-media sau TV. Consideră că este un fel de detoxifiere a creierului.

24. Creează o rutină. Mintea are nevoie de structură și de obiceiuri. Creează o rutină pe care să o respecți și care să îți țină mintea ordonată. De exemplu: 30 de minute de exerciții de fitness sau yoga în fiecare dimineață.

25. Creează-ți o listă a reușitelor. Înregistrează-ți momentele de reușită personală. Această perspectivă mai largă îți ajută mintea în momentele de îndoială. Este lista care îți întărește mintea, care îți arată motivele pentru care trebuie să ai încredere în tine și în viață. Nu lăsa Ego-ul să preia controlul - pune acolo tot ce îți bucură inima, chiar și mici-mari reușite.

26. Simplifică-ți listele de trebuie să fac aia și aia. Mintea noastră are nevoie de pași mărunței; segmentează-ți mai bine responsabilitățile, nu te învălmăși și nu considera că poți rezolva totul din prima. Ia-o ușor, bifează fiecare punct rezolvat și treci mai departe. În felul acesta nici nu vei realiza când ai ajuns în vârf. Felicitări! ;)

27. Pune-ți telefonul pe modul avion. Avem nevoie să ne luăm pauze de la socializare uneori. Ai nevoie de timp pentru tine. De aceea, e OK să îți închizi sau să îți pui telefonul pe modul avion din când în când. Respectă-ți timpul personal, weekendurile, timpul liber și nu te lăsa deranjată atunci când nu vrei să fii.

Idei de grijă pentru SPIRIT

28. Mergi în locuri frumoase, mergi în natură. Explorează. Este o activitate care îți hrănește mintea și sufletul de-o potrivă. Călătoriile ne ajută să evoluăm și ne umplu sufletul de bucurie. Experiențele sunt cele mai frumoase amintiri care ne rămân în suflet.

29. Spune Te iubesc mai des! Avem nevoie de iubire în viața noastră, însă ne este frică de iubire. Când spunem te iubesc ne conectăm însă la momentul prezent, ne hrănim Spiritul și intrăm în conexiune cu Forțele Universului. Spune aceste cuvinte magice mai des - cei dragi au nevoie să știe că îi iubim.

30. Cere ajutorul atunci când simți nevoia. Suntem ființe sociale, avem nevoie să intrăm în conexiune cu ceilalți și să ne sfătuim mai ales când suntem puși în fața unor decizii majore. Eliberează-ți sufletul apelând la persoane de încredere, vorbindu-le. Să avem nevoie de ceilalți nu este slăbiciune, este putere! Este nevoia cea mai adâncă a sufletului nostru.

Sperăm că aceste idei v-au inspirat și că de acum în colo veți avea ma multă grijă de voi înșivă!

Foto homepage: A. and I. Kruk/ Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri