5 Decembrie 2019 publicat în Lifestyle 88 share-uri

Câteva modalități prin care îți poți recăpăta buna dispoziție, chiar și atunci când crezi că totul este pierdut. 

Cu toții am experimentat stări sufletești pozitive sau negative, de la bucuria de a vedea o comedie bună, până la aflarea unor vești dureroase. Fiecare dintre aceste stări ne influențează modul în care simțim, gândim și acționăm. Prin urmare, este foarte important ca, indiferent de situația în care te afli, să găsești calea spre echilibru. 

În rândurile de mai jos, descoperi câteva modalități prin care îți poți recăpăta buna dispoziție, chiar și atunci când crezi că totul este pierdut. 

Alege un cadou inspirat

Una dintre cele mai la îndemână metode prin care îți poți recăpăta buna dispoziție oricând este să alegi un cadou inspirat pentru tine sau pentru persoana iubită. Nu te gândi neapărat la un obiect, ci la o experiență care să rămână și peste timp la fel de valoroasă ca la început. Astfel, nu vei avea doar o satisfacție de moment, ci și una pe termen lung, indiferent ca este vorba despre tine sau despre partenerul tău. 

Din acest punct de vedere ai la dispoziție o mulțime de variante, cum ar fi un parfum ca Bvlgari, de exemplu, cu nuanțe elegante, mediteraneene, potrivit atât pentru a te face să te simți bine în pielea ta, cât și pentru a-ți arăta aprecierea față de persoana căreia i-l dăruiești. O excursie în locuri în care nu ai mai fost, bilete la concerte sau la alte evenimente culturale sunt câteva opțiuni de cadouri-experiențe de care îți vei aminti întotdeauna cu plăcere. 

Gândește-te la calitățile pe care le ai

Sunt situații în care ești copleșită de proiectele care ți-au fost încredințate la serviciu, apoi de problemele pe care trebuie să le rezolvi în plan personal. Crezi că nu mai ai resurse să mergi mai departe și simți cum devii din ce în ce mai irascibilă și că îți este foarte greu să comunici cu cei din jur. Cum nu mai poți controla foarte bine ce ți se întâmplă, începi să faci greșeli, să nu te mai poți concentra și ești în permanență stresată. Toate aceste lucruri îți slăbesc încrederea în tine, și, dacă ele persistă, ajungi să nu mai ai deloc o părere bună despre propria persoană. 

Înainte să te afunzi și mai tare în astfel de stări, oprește-te, respiră adânc și fă un exercițiu simplu, dar foarte eficient pentru a-ți recăpăta buna dispoziție. Privește-te bine și dă la o parte toate defectele. Gândește-te că nimeni nu este perfect, nici chiar tu, dar că în fiecare dintre noi, deci inclusiv în tine, există și calități. Lasă-le să iasă la suprafață și concentrează-te asupra lor. Încearcă să le pui în valoare și să ieși din cercul vicios în care ai intrat fără să-ți dai măcar seama. 

Îndeplinește-ți o dorință

Studiile au demonstrat că gândirea pozitivă și fericirea au un impact major asupra stării generale de sănătate, printr-o mai mare capacitate de a gestiona stresul, întărirea sistemului imunitar sau scăderea riscului de a dezvolta afecțiuni cardiace, de exemplu. În acest sens, îndeplinirea unei dorințe este una dintre cele mai eficiente metode. 

Acordă-ți timp pentru tine și pentru pasiunile tale și împlinește-ți visul de a juca într-o piesă de teatru, de a avea propria expoziție de fotografie sau de pictură, sari cu parașuta, zboară cu balonul sau întâlnește-te cu prietenii pe care nu i-ai mai văzut de foartă multă vreme. Lasă-te purtată de dorințele tale cele mai puternice și fă-ți o bucurie din când în când, indiferent cât de greu ți-ar fi să faci acest lucru. 

Ia-ți un animal de companie

Un animal de companie este mai mult decât decât un prieten care te va iubi necondiționat (chiar dacă este vorba despre o pisică) și care te va înveseli cu năzdrăvăniile sale. În plus, aceasta înseamnă să-ți asumi și o responsabilitate foarte mare, pentru că trebuie să ai grijă de el. Nu o lua ca pe o povară, ci ca pe un mod de a-ți demonstra ție, în primul rând, că poți face lucruri pe care crezi că nu le poți gestiona cum trebuie. 

Din relația cu un animal de companie poți învăța foarte multe despre tine și poți descoperi alte laturi ale personalității tale. Nu ai cum să te plictisești, să te simți singură și prezența sa îți va schimba de fiecare dată starea de spirit, chiar și atunci când crezi că ți s-au înecat toate corăbiile. 

Indiferent cât de greu ți-ar fi, încearcă să găsești întotdeauna câteva momente pentru tine, în care să reușești să-ți recapeți buna dispoziție. Atunci când te detensionezi, cu siguranță iei decizii mai bune și acționezi mai eficient. Pune-te în valoare mai bine, răsfață-te mai mult și nu uita că, până la urmă, și tu ești un om ca toți ceilalți și nu trebuie să rezolvi chiar totul de una singură. 

Sursa foto:By nd3000 /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri