Restaurante /Zero Waste' - Top 5 destinații în care sustenabilitatea se reflectă și în bucătărie

18 Noiembrie 2019 publicat în Lifestyle 58 share-uri

Bucătari din întreaga lume încep să adopte acest stil de a găti utilizând toate părțile unei materii prime, asigurându-se că impactul companiei lor asupra mediului înconjurător este minim.

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a alcătuit o listă cu locații în care turiștii și localnicii pot servi prânzul sau cina într-un restaurant care are grijă de mediul înconjurător.

Folosirea produselor provenite din fermele locale, evitarea ambalajelor de unică folosință, colectarea resturilor alimentare și transformarea lor în compost sunt doar câteva dintre prioritățile restaurantelor care se alătură noului curent „Zero Waste”. Bucătari din întreaga lume încep să adopte acest stil de a găti utilizând toate părțile unei materii prime și atrag clienți în restaurantele lor asigurându-se că impactul companiei lor asupra mediului înconjurător este minim.

Helsinki

Primul restaurant din regiunea nordică a Europei care s-a alăturat acestui trend (și unul dintre primele din lume) se numește Nolla și se află în capitala Finlandei. Însuși numele este traducerea în finlandeză a cuvântului „zero”. Politica restaurantului privind aprovizionarea a fost dintotdeauna strictă, produsele cu ambalaje de unică folosință fiind refuzate. În timp, producătorii locali au înțeles viziunea antreprenorilor și s-au alăturat inițiativei, contribuind la menținerea acestui trend.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill

Londra

Capitala britanică se bucură de mai multe opțiuni în ceea ce privește restaurantele „Zero Waste”, atrăgând și antreprenori sau bucătari din alte colțuri ale lumii. Silo este unul dintre aceste exemple, fiind inițial deschis în Australia în 2011, urmând să se arate londonezilor la sfârșitul săptămânii trecute, după ce a hrănit locuitorii din Brighton câțiva ani. Nine Lives, Redemption, Tiny Leaf sau Farmacy sunt alte nume de afaceri locale care promit atenție sporită către reciclare și sustenabilitate.

Berlin

În districtul Mitte, pe Tor Strasse se află Frea, un restaurant vegan care luptă împotriva risipei alimentare și militează pentru folosirea sustenabilă a resurselor. Inițial, localul era deschis pentru masa de prânz și pentru cină, dar pentru că devenea prea solicitant pentru personalul angajat, au decis să se concentreze doar pe pregătirea cinei, iar acum în fiecare seară toate mesele sunt ocupate. Prin urmare, cei care vor să se bucure de această experiență sunt nevoiți să facă o rezervare cu câteva zile în avans.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri