11 Noiembrie 2019 publicat în Lifestyle 27 share-uri

Pentru că singura relație permanentă pe care o ai în viața ta este cu mintea ta, vei vrea să dezvolți și să menții o relație bună și profitabilă.

Majoritatea dintre noi avem convingerea că mintea omenească are un mecanism foarte complicat de funcționare și că ai nevoie de mult timp să o cunoști și înțelegi. Singurul lucru pe care ai nevoie să-l știi e cum să te împrietenești cu mintea ta. Pentru că singura relație permanentă pe care o ai în viața ta este cu mintea ta, vei vrea să dezvolți și să menții o relație bună și profitabilă.

Vrei ca mintea ta să lucreze în favoarea ta, nu împotriva ta. Pentru asta ai nevoie să înțelegi că mintea este ca o mașină, cea mai performantă mașină din câte există, iar tu conduci această mașină. Ai nevoie să înveți cum să o conduci, să știi ce funcționalități are, ce poate să facă, iar dacă ești un șofer competent o vei face să lucreze în favoarea ta. O vei conduce tu pe ea, nu ea pe tine. Bineînțeles că poți să traiești și pe pilot automat, însă vei simți că nu ai niciun control asupra evenimentelor din viața ta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile

Cel mai important lucru pe care trebui să-l știi despre mintea ta e că răspunde doar la cuvintele pe care le folosești și la imaginile pe care le formezi în mintea ta. Cuvintele sunt cel mai puternic drog din istoria omenirii. Cuvintele îți creează realitatea. Vrei o realitate mai bună? Folosește cuvinte mai bune. Cuvântul este materia primă din care sunt formate gândurile și convingerile noastre. Fiecare cuvânt pe care îl gândești și rostești creează o matrice pe care mintea si corpul tău o vor face să devină realitate.

Dacă dialogul tău interior, care este un dialog cu mintea ta, conține frecvent cuvinte de genul: “Nu sunt suficient de bun sau suficient de deștept”, “Nu merit să fiu iubit”, etc, toate aceste cuvinte vor crea un gol în tine pe care vrei să-l umpli cu lucruri din afara ta, de regulă alcool și mâncare. Adevărul e că nu poți să rezolvi o problemă emoțională cu alcool și mâncare.

CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ? Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

Poți să începi să o rezolvi schimbând cuvintele pe care le folosești. Începe chiar azi să-ți spui: “Sunt frumoasă”, “Sunt suficient de bun(ă), “Sunt suficient de inteligent(ă)”. Mintea ta va crede orice îi spui, nu știe să facă diferența între ce e adevărat sau fals, bun sau rău, sănătos sau nesănatos, ea crede tot ce îi spui. Așa că alege să-i spui cuvinte bune, cuvinte frumoase, cuvinte de încurajare și laudă.

Faptul că ai o minte frumoasă nu înseamnă că este și fericită. E treaba ta să o faci fericită.

* Un articol de Nicoleta Drăghici, Terapeut Certificat Transformare Rapidă

Această metodă combină principiile hipnoterapiei, psihoterapiei, programării neuro-lingvistice (NLP) și ale terapiei cognitiv-comportamentale (CBT). Este o terapie dinamică, capabilă să descopere cauza primară a situațiilor dificile din viața noastră. Terapia Transformațională Rapidă determină schimbări la nivel emoțional, psihologic și fizic, accesând programele aflate în subconștient.

2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Cuvintele au puteri magice! Cărți pe care fiecare femeie ar trebui să le citească Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire

Foto fr si main: By Sergey Nivens /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri