11 Noiembrie 2019 publicat în Lifestyle 29 share-uri

În acest articol, îți prezentăm patru alternative pentru mersul la sală care au în vedere și legătura dintre minte, corp și suflet.

Atunci când te gândești la sport, prima opțiune disponibilă pare a fi mersul la sală. Dacă nu ești o persoană pasionată de alergare sau de mersul pe bicicletă și de ieșiri frecvente în natură, sala s-ar putea să fie o variantă atractivă. Sunt însă persoane care își doresc să facă mișcare după birou, dar ideea de a face exerciții la aparate nu le surâde prea tare. 

Un abonament la sală este, într-adevăr, o metodă prin care îți poți găsi un anumit ritm și care te va ajuta să te simți mai plină de vitalitate. Cu siguranță, orice formă de mișcare este mai bună decât niciuna. Pe de altă parte, dacă ești o fire ușor introvertită și cu afinități artistice, este posibil ca alte forme de antrenament să fie potrivite pentru tine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

În acest articol, îți prezentăm patru alternative pentru mersul la sală care au în vedere și legătura dintre minte, corp și suflet. Cele patru sporturi și practici recomandate au o abordare holistică asupra ființei umane și au în vedere nu numai dezvoltarea de mușchi și procesul de slăbire. Te-am făcut curioasă? Să începem!

1. Baletul

Foto: By LightField Studios /Shutterstock

Dacă ai crezut că baletul se practică doar la o anumită vârstă, am vrea să demontăm pentru tine această prejudecată. Baletul este recomandat pentru cei între 5 și 30 de ani. Dacă ești deja o persoană adultă și te îndoiești de flexibilitatea și puterea corpului tău, este posibil ca baletul să fie o opțiune foarte bună pentru tine. Pentru că ești ghidată de un instructor sau de o instructoare care știe cum să te formeze, oră după oră, vei fi în siguranță, iar corpul tău va deveni din ce în ce mai flexibil la noile tipuri de exerciții.

Barierele legate de corpul tău sunt formate în mintea ta. Toate fricile legate de neputința de a face ceva își găsesc lăcașul în minte, nu în corp. Ca atare, este important să mergi la câteva cursuri de balet pentru a testa cum se simte corpul tău exersând exercițiile pline de eleganță specifice acestui sport.

2. Dansul contemporan

Dansul contemporan este o artă performativă nou apărută în România. La început, acesta era prezent în viețile noastre doar prin intermediul spectacolelor, pe câteva scene underground, mai puțin cunoscute de publicul larg, doar în orașele mari ale țării. Recent, însă, dansul contemporan și-a făcut loc pe scenele importante ale țării precum cea a Teatrului Național București sau a Teatrului Odeon și a început să capete din ce în ce mai multă notorietate. Mai mult decât atât, cei mai talentați și pasionați performeri au început să țină cursuri.

Dansul contemporan este o formă liberă de exprimare artistică, în care sincronul nu este urmărit, așa cum se întâmplă în alte forme de dans. Cel mai important aspect este conectarea dansatorului cu muzica, improvizația și aducerea temelor actuale pe scenă prin intermediul corpului uman și al muzicii. Natura, viața urbană, presiunea socială sau feminismul sunt doar câteva teme abordate în dansul contemporan. Câteva spații în care îl poți practica sunt Centrul Național al Dansului Contemporan (CNDB) sau Palatul Universul.

3. Yoga

Am putea spune că yoga este o practică inspirată de tradiția budistă, însă felul în care aceasta a intrat în România o plasează mai degrabă în clasa trendurilor de lifestyle preluate din Statele Unite. Tipurile de yoga care se practică în România sunt adaptate local, cu focus pe respirația profundă și pe conștientizarea fiecărei mișcări din timpul exercițiilor.

Tocmai pentru că nu a fost preluată direct din estul îndepărtat, yoga practicată în România este relevantă pentru noi. Vei putea alege dintre mai multe tipuri de yoga potrivite personalității sau nevoilor tale. De exemplu, Yin Yoga este o formă în care stai câte trei sau patru minute în poziții accesibile în care îți întinzi anumite părți ale corpului.. Pe de altă parte, Vinyasa sau Hatha Yoga sunt niște forme mai dinamice de yoga care necesită lucrul din picioare și în care petreci 1-2 minute în fiecare poziție.

4. Pilates

Foto: By fizkes /Shutterstock

Poate cea mai blândă și benefică formă de sport, pilatesul este sănătate curată pentru coloana vertebrală. Dacă simți dureri de spate frecvente, la pilates poți să scapi de ele, dar și să îţi relaxezi, întinzi și tonifici mușchii spatelui și, astfel, să îți îmbunătăţeşti postura. La pilates se lucrează treptat, pornind de la partea superioară, abdomen, fese și coapse, iar la final, tot corpul este implicat. Există niveluri diferite de dificultate, dar asta poți descoperi singură în timp ce practici.

Este foarte important să afli cum predă instructorul sau instructoarea la care vrei să mergi, pentru că vei avea nevoie să ajungi la o oră în care se lucrează cel puţin la nivel intermediar. Dacă nimerești la o clasă de avansați din prima, vei fi descurajată, pentru că nu vei putea face anumite exerciții. Progresul se face pas cu pas, și te asigurăm că intensitatea exercițiilor este suficient de mare astfel încât să nu te plictisești.

Sperăm ca ideile noastre să îți fie de folos în alegerea unei forme de mișcare potrivită pentru tine. Indiferent ce ai alege, ai în vedere distanța față de locul de muncă sau față de casă, potrivirea sportului atât cu stilul tău personal, cât și cu nevoile tale. Dacă îți dorești să găsești un sens prin ceea ce practici, baletul, dansul contemporan și yoga pot fi foarte potrivite pentru tine. Pe de altă parte, dacă ești orientată mai degrabă către a transpira puțin și a-ți tonifia corpul, pilatesul este o variantă mai bună. Să ai spor și să îți fie bine!

Foto fr si main: By VGstockstudio /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri