Cei mai multi dintre romanii care au afirmat ca buna dispozitie le este afectata dupa o calatorie spun ca aceasta stare apare de obicei pe drumul de intoarcere acasa sau in ultima zi de vacanta.

Sfaturi pentru o revenire lina dupa distractia din vacanta

Fie ca ati avut parte de petreceri nesfarsite sau doar de plimbari relaxante in natura, reluarea rutinei poate fi anevoioasa. Totusi, exista cateva obiceiuri recomandate de calatori care pot ajuta in restabilirea echilibrului:

Hidratarea.

Cel mai probabil apa nu a fost tot timpul la indemana in timpul vacantei, prin urmare, o monitorizare a celor 2 litri de lichide recomandati va ajuta mult la inlaturarea durerilor de cap. Din aceleasi considerente este indicat si mancatul mai sanatos.

Socializarea.

Revederea prietenilor va aduce un plus de energie si buna dispozitie, necesare pentru a face trecerea de la starea din timpul calatoriei catre cea de la birou.

Planificarea urmatoarei vacante.

Entuziasmul din timpul concediului trebuie redirectionat catre ceva cu acelasi potential, asa ca planurile pentru urmatoarea destinatie vor face ca acesta sa ramana activ. De asemenea, invataturile din vacanta tocmai terminata sunt proaspete, deci vor fi aplicate mai eficient daca planurile incep chiar atunci.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Pastrarea legaturii cu persoanele cunoscute in timpul calatoriei.

Avand subiecte comune recente, empatia va functiona foarte bine.

Crearea de noi obiceiuri.

Lucrurile noi si interesante nu trebuie incercate doar in mod exceptional, ci pot deveni parte din viata de zi cu zi. Astfel perceptia zilelor de acasa se va imbunatati constant.

* Studiul a fost realizat pe datele colectate in 2019 printr-un sondaj online in randul a 23.400 de persoane din 22 de tari, dintre care 1006 romani cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani.

Foto fr si main: By NicoElNino /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri