6 destinații alternative de Sărbători în care poți petrece un Crăciun magic

12:11, 23 Noiembrie 2018 publicat în Lifestyle27 share-uri

6 destinații alternative de Crăciun care te fac să vezi cu alți ochi Europa:

Provence, Franța

Foto: Diego Shruberry /Shutterstock

Gastronomie care înnebunește papilele, reprezentări ale scenei nașterii lui Isus și decorații de poveste, bun venit în Provence! Vremea rece și nasul roșu n-au nicio șansă să le astâmpere francezilor bucuria de a trăi sau „la joie de vivre”. Străzile orașelor din regiune mișună de decorații, inclusiv la cele mai înalte ferestre ale magazinelor.

Citeste si:
Grupul Lavazza anunță planul de a avea o amprentă de carbon neutră...
Grupul Lavazza anunță planul...

Aici vei găsi celebrele „santons”, micile figurine de lut create de artizanii locali. Inițial, „santons” reprezentau scene ale nașterii Domnului, dar, în secolul XIX, creațiile au fost diversificate astfel încât să înfățișeze oameni obișnuiți, de la brutari și măcelari la preoți sau cântăreți.

Cât despre gastronomia locală, masa de Crăciun include șapte feluri ușoare de mâncare, simbolizând cele șapte dureri ale Fecioarei Maria, servite alături de 13 rulouri de pâine, urmate de 13 deserturi. Numărul 13 reprezintă Ultima Cină a lui Iisus cu cei 12 apostoli.

Citeste si:
În Grădina Raiului: 20 Cele mai frumoase peisaje și câmpuri cu...
În Grădina Raiului: 20 Cele...

Ca să ajungi aici, caută un zbor spre cel mai mare oraș din regiune, Marsilia.

Tallinn, Estonia

Foto: dimbar76 /Shutterstock

Vechiul centru al orașului Tallinn, cu ale sale acoperișuri colorate, pare că a înghețat între granițele Evului Mediu, sculptat în arhitectură baroc. Dacă răsucești puțin cheița de la cutia imaginației, aproape că poți să auzi sunetul copitelor de cai pe străzile pietruite. Se aude că Tallinn a fost gazda primului brad de Crăciun instalat pe străzile unui oraș european.

Legenda spune că în 1441 Frăția Capetelor Negre, o asociație a negustorilor germani celibatari, a înălțat primul brad în piața primăriei, începând să cânte și să danseze în jurul acestuia. Deși frăția a dispărut, câteva lucruri încă se păstrează, printre care sărbătorirea Crăciunului, an de an, în jurul bradului, într-una dintre cele mai mari piețe de Crăciun din Europa.

Poți găsi aici produse artizanale, standuri cu de toate, de la pălării de lână și produse din ceramică, până la lumânări parfumate și decorații din lemn. Și, bineînțeles, gustări locale, precum „sauerkraut” (un soi de varză murată cu semințe de in), cârnăciori în sânge sau un pahar cu vin fiert.

Budapesta, Ungaria

Foto: Botond Horvath /Shutterstock

Dacă ești mai degrabă în căutarea unei călătorii de Crăciun potrivite unui buget redus, atunci capitala Ungariei poate fi o astfel de soluție, care vine la pachet cu promisiunea unui timp fermecător. Aici te poți opri la târgul din Piața Vörösmarty, cunoscut drept unul dintre cele mai ieftine târguri de Crăciun din Europa, unde cadourile clasice de sezon sunt înlocuite de obiecte handmade. Dacă temperaturile din decembrie, vântul rece și zăpada îți intră până în măduva oaselor, atunci poți să te încălzești în cea mai mare baie termală din Budapesta, la Széchenyi.

Totodată, în toată luna decembrie, există trei linii de transport centrale cu tramvaie care seamănă cu săniile din basmul Crăiasa Zăpezii.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri