23 Noiembrie 2018 publicat în Lifestyle 29 share-uri

6 destinații alternative de Crăciun care te fac să vezi cu alți ochi Europa:

S-a mai scurs un an ca și cum am fi bătut din palme, iar pregătirile de iarnă încep să dea târcoale. Dacă simți că, de câțiva ani încoace, sărbătorile de Crăciun seamănă între ele, că ai vrea să transformi reuniunile de familie sau frământatul cozonacilor într-o aventură ca în filme, poate că este timpul faci ceva diferit anul acesta.

Pentru a-ți da o mână de ajutor și un strop de inspirație, echipa din spatele motorului gratuit de căutare a ofertelor de călătorie la nivel global momondo.ro a selectat șase destinații alternative la marile orașe europene și îți dezvăluie o serie de motive pentru care merită să le calci pragul în perioada Crăciunului.

Tromso, Norvegia

Foto: V. Belov /Shutterstock

Unde poate fi iarna mai în formă decât la cercul polar arctic? Îmbrăcat în întuneric pe tot parcursul iernii, orașul insular Tromsø se arată în toată splendoarea când vine luna decembrie. Mirosul de clementine, de ramuri de molid și de turtă dulce se țin după tine, iar colindele vor inunda încântătoarea Catedrală Arctică.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Localnicii se reunesc în piețe și savurează delicii tradiționale, printre care bulgării de turtă dulce și un ceai cald de vuietoare. Aici ai ocazia să vezi luminile nordice care împânzesc cerul, cunoscute sub numele de aurora boreală. Urmărește-le după-amiaza de la 6 și până la miezul nopții, iar în timp ce aștepți să apară, profită de jocurile pe zăpadă: dă-te cu o sanie trasă de câini, schiază sau, pur și simplu, încumetă-te la o clasică bătaie cu bulgări de zăpadă.

Poți ajunge la Tromso aterizând mai întâi la Oslo, capitala norvegiană către care găsești zbor direct din București.

Küssnacht, Elveția

Foto: Boris Stroujko /Shutterstock

Deși Moș Crăciun este așteptat și primit în toate colțurile lumii cu brațele deschise, nu același lucru se poate spune că se întâmplă în orășelul Küssnacht, aflat pe malul nordic al Lacului Lucerne, lângă Zürich. Aici, localnicii se trezesc dis-de-dimineață pe 5 decembrie ca să îl vâneze pe bătrânul bărbos cu sacul plin de cadouri.

Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Evenimentul, numit „Klausjagen” adică „La vânătoare de Moși”, se numără printre cele mai vechi sărbători de Crăciun din Europa, cu o tradiție încă din Evul Mediu, când comunitățile păgâne încercau să alunge spiritele rele cu explozii zgomotoase. Într-un final, a fost interzis în 1700, dar doar pentru a fi reintrodus un secol mai târziu, sub o nouă formă creștină, de data asta avându-l ca țintă directă pe Moș Nicolae.

Parada are loc în ajun de Moș Nicolae și e compusă din 180 de suflători din corn, 200 de oameni înarmați cu puști, mitre gigantice arhierești luminate cu lumânări asemănătoare cu vitraliile de biserică și 700 de percuționiști care sună din clopote, toți căutându-l și vânându-l pe Moșul cel rebel și cei patru spiriduși negri.

VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Castleton, Regatul Unit al Marii Britanii

Foto: Castleton Village; Credite foto: Sue Burton PhotographyLtd / Shutterstock.com

Dacă vrei să scapi de aglomerația din decembrie, de alergatul după cadouri prin magazinele înțesate de întârziați, de curățeniile post-petrecere și de muncile frământatului de aluat, îți sugerăm să te ascunzi într-un orășel fermecător din inima Angliei.

Aici, luminile de Crăciun răsar la fiecare metru de stradă și anunță că a început sezonul de Crăciun, iar fiecare magazin propune un decor primitor, atât pentru localnici, cât și pentru turiști. Majoritatea dintre ele își lasă ușile deschise peste program și se întrec în evenimente, concursuri, ateliere de meșteșugărit și jocuri pentru cei mici.

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa Caria dentară – ce este și cum se tratează

Cele patru peșteri cuprinse între granițele orașului Castleton pun umărul la crearea atmosferei de Crăciun. La Peak Cavern, de exemplu, colindele cântate la lumina lumânării sunt tradiție, alături de compania cănilor cu vin fiert și a plăcintelor cu carne tocată. Cel mai apropiat oraș pentru zbor este Manchester.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri