Munții Curcubeu din Peru: Avem dovada că natura creează cele mai spectaculoase miracole geologice!

15 Noiembrie 2018 publicat în Lifestyle 138 share-uri

Nimic nu poate concura măreția și spectaculozitatea naturii atunci când vine vorba de culori și reprezentări care te lasă cu gura căscată... Faceți cunoștință cu munții Curcubeu (Vinicunca) din Peru, un adevărat miracol geologic al lumii:

Miracol nu înseamnă să mergi pe apă. Miracol este să mergi pe pământul verde, ancorându-te profund în momentul prezent și simțindu-te cu adevărat în viață. Thich Nhat Hanh

Muntele Vinicunca, cunoscut și sub numele de Muntele celor 7 culori sau Muntele Curcubeu se află în Peru, la o altitudine de 5200 de metri deasupra nivelului mării. Face parte din lanțul muntos al Anzilor Cordilieri din Peru, în regiunea Cusco, și a atras privirile și turistii din lumea întreagă, fiind considerat una dintre cele mai spectaculoase minuni geologice de pe glob.

Foto: emperorcosar /Shutterstock

Foto: cge2010 /Shutterstock

Muntele impresionează printr-un culorit divers și impresionant, dispus parcă în straturi, incluzând maroniu închis, auriu, galben și chiar nuanțe de albastru sau nuanțe de lavandă. Condițiile climatice și straturile de sedimente depuse în mod natural de-a lungul anilor au făcut din acești munți o adevărată splendoare cromatică.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Foto: Galyna Andrushko /Shutterstock Foto:  Lana_May /Shutterstock Foto:  Creative Family /Shutterstock Foto: cge2010 /Shutterstock

Muntele Vinicunca este considerat a fi sfânt de către localnicii peruvieni și în fiecare an mii de pelerini din Quechua escaladează muntele pentru a participa la Festivalul Stelei de zăpadă (Qoyllur Rit’i) care are loc cu o săptămână înainte de sărbătoarea catolică de pe 31 mai – Joia Verde.

Foto:  cge2010 /Shutterstock Foto: jeremykingnz /Shutterstock

Muntele se află la sud-est de Cusco, mai precis la 100 de km distanță. Chiar dacă fotografiile photoshopate care circulă pe internet sunt puțin diferite de realitate, în niciun caz nu putem spune că în realitate munții sunt plictisitori sau lipsiți de culoare. Ei fac cinste numelui pe care îl poartă (Muntele curcubeu) și, datorită compoziției minerale a rocilor, arătă de parcă cineva i-ar fi pictat în nuanțe de galben, verde, ruginiu sau purpuriu.

Foto:  Eteri Okrochelidze /Shutterstock Foto: Noradoa /Shutterstock

Pe vremuri munții erau acoperiți de zăpadă și gheață și odată cu topirea acestora și contactul apei cu mineralele din sol, au rezultat și culorile fascinante. Așadar, roșul este conferit de oxid, galbenul de sulfură de fier, violetul de goethit și limonit, iar nuanțele de verde se datorează cloritului.

Foto: Galyna Andrushko /Shutterstock Foto: Noradoa /Shutterstock

Foto homepage: By May_Lana /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri