Răsăritul - puterea unui nou început. Rugăciunea care îți va face fiecare dimineață fabuloasă (Omraam Mikhael Aivanhov)

11 Octombrie 2018 publicat în Lifestyle 310 share-uri

Rugăciunea lui Dumnezeu -rugăciunea Soarelui este una dintre cele mai frumoase rugăciuni pe care le poți spune la răsăritul soarelui și la început de zi. A fost scrisă de Omraam Mikhaël Aïvanhov, un mare mistic creștin.

Nu a existat niciodată o noapte sau o problemă care să poată să învingă răsăritul sau speranța.  Bernard Williams

Răsăritul este un moment splendid al zilei pe care, poate, de multe ori, nu îl apreciam la întreaga sa valoare spirituală, energetică și estetică. Dacă deschidem ochii și putem vedea răsăritul încă o zi, ne putem considera norocoși. Răsăritul înseamnă o nouă zi, un nou început, este un moment magnific al zilei care ne amintește de puterea vieții și a divinității, de alfa, de eternitate. Din punct de vedere biologic și spiritual, răsăritul înseamnă o trezire. Nu ne trezim doar noi, ființele umane, sau simțurile noastre, ci se trezește întreaga natură. Se trezește planeta, se trezesc corpurile, se dezmorțesc sufletele, se trezește natura, se trezesc animalale, se trezesc păsările, se trezește viața.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA

Răsăritul de soare are o energie a păcii și a echilibrului

Suntem conectați la ritmurile naturii și ritmul nostru biologic, oricât încercam să îl adaptăm la viețile noastre moderne, funcționează cel mai bine când noi funcționam după ritmurile lui. Încearcă să te trezești cât mai de dimineață și ziua îți va părea altfel, îți vei putea organiza ziua și viața altfel, le vei trăi altfel. Vei fi mai plin de energie, de viață, de dorința de a face lucruri, mai plin de pace. Privește răsăritul de soare de la fereastra casei tale, de pe balconul apartamentului în care locuiești sau trezește-te de dimineață și du-te într-un parc.

A privi un răsărit de soare este departe de a fi un moment banal. Un răsărit este încărcat de frumusețe, de grandoare, de pace. Într-o lume urbană plină de zgomot, poate fi un moment perfect de tăcere și de liniște, de conectare la toți și la toate. Te face să te simți una cu universul, cu planeta, ne amintește că suntem toți interconectați și legați unii de alții prin energia vieții.

Foto: PKpix /Shutterstock

Soarele nu face discriminări, el ne iubește necondiționat, este acolo pentru toți. Momentul răsăritului are o energie puternică, dar una a păcii, a armoniei și a echilibrului. Încărcă-te cu această energie divină care ne amintește de frumusețea eternității și că fiecare zi este un miracol. Lasă-ți inima să se inunde de această energie armonioasă și apoi las-o să pătrundă în fiecare părticică a corpului și a sufletului tău. La fel cum soarele se înălță treptat pe cer, lasă această energie să îți invadeze ființa treptat.

Dimineața, soarele are și o energie vindecătoare, el ne reîncărcă bateriile și ne ajută corpul să îți îndeplinească funcțiile corespunzător, echilibrându-ne hormonal, metabolic și emoțional. Atât sistemul nervos, cât și cel endocrin pot beneficia de pe urma expunerii la soare dimineață. Răsăritul ne învață să fim recunoscători, să practicăm recunoștința, să ne simțim radianți și frumoși, plini de lumină, de bucurie și de fericire.

Și la urma urmei, fiecare răsărit înseamnă o nouă zi. O nouă zi în care poți mulțumi că ești în viață, o nouă zi în care te poți reconecta la tine însuți și la sursa divină, o nouă zi pentru a trăi.

Iată, poate, una dintre cele mai frumoase rugăciuni pe care le poți spune la răsăritul soarelui sau ori de câte ori te trezești foarte devreme dimineață (începând cu 5.30). Ea îi aparține lui Omraam Mikhaël Aïvanhov (1900 -1986), un filozof, pedagog și mistic bulgar, fondator al Universal White Brotherhood, o mișcare spirituală new age fondată de Peter Deunov, al cărui discipol a și fost. Învățăturile lui Omraam Mikhaël Aïvanhov se bazează pe un ezoterism de esență creștină și care include deopotrivă rugăciunea, meditația, exercițiile de respirație, nutriția yoga și gimnastică spirituală.

Înainte de răsărit, meditație sau rugăciunea Soarelui

Foto: mariyaermolaeva /Shutterstock

Înainte de a privi răsăritul și a începe să medităm sau să ne rugăm, ne sfătuiește maestrul spiritual Omraam Mikhaël Aïvanhov, să ne adresăm următoarele cuvinte astfel încât rugăciunea în sine să fie mai eficientă și mai puternică și să ne întoarcem și mai mult către noi înșine și către divinitatea. Așadar, înainte de a te ruga, spune-ți în gând sau cu voce tare următoarele cuvinte:

“Sunt în puritate, sunt în lumină, cu Dumnezeul meu iubit, alături de mama mea divină. Momentul acesta în care pot comunica cu ei este tot ceea ce contează.”

Mai mult, Omraam Mikhaël Aïvanhov ne învață cum să ne rugăm ca să ne rugăm cu sufletul. Maestrul spiritual ne îndeamnă că, în momentul întâlnirii noastre cu divinul și cu splendorile naturii, să încercăm să ne lăsăm deoparte poverile, durerile și bagajele deoparte, și să ne concentrăm pe momentul prezent. Trebuie să fim în totalitate prezenți în rugăciune. Doar astfel putem afla în interiorul nostru răspunsuri la problemele și situațiile noastre care ne frământă și pentru care cerem îndrumare.

“Urmați exemplul bărbaților și al femeilor care se iubesc profund; când sunt împreună, este ușor pentru ei să uite de orice altceva. Se privesc în ochi și când vor să descrie ce au văzut, vorbesc doar de lumină și vastitate.

Omraam Mikhaël Aïvanhov: Rugăciune la răsăritul Soarelui

Atunci când privești cum răsare soarele dimineața, iată câteva cuvinte pe care le poți rosti din suflet, cu sufletul. Așteaptă până vezi primele raze ale soarelui, apoi, cu dragoste și tandrețe, rostește cu voce tare sau în gând, în inima ta, următoarea rugăciune:

Așa cum soarele se înălță deasupra lumii, așa și Soarele adevărului, al libertății, al nemuririi și al eternității să se înalțe în spiritul tău.

Așa cum soarele se înălță deasupra lumii, așa și Soarele iubirii și al imensității să se înalțe în sufletul meu.

Așa cum soarele se înălță deasupra lumii, așa și Soarele inteligenței, al luminii și al înțelepciunii să se înalțe în intelectul meu.

Așa cum soarele se înălță deasupra lumii, așa și Soarele blândeții, al bunătății, al bucuriei, al fericirii și al puritații să se înalțe în inima mea.

Așa cum soarele luminos, strălucitor și viu se înălță deasupra lumii, așa și Soarele sănătății, al vitalității și al energiei să se înalțe în întreg trupul meu.

Amin. Așa să fie, pentru împărăția lui Dumnezeu și dreptatea sa.

Amin. Așa să fie, pentru gloria lui Dumnezeu.

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Această rugăciune mai este cunoscută și sub numele de Rugăciunea lui Dumnezeu sau Rugăciunea Soarelui. Rugăciunea circulă pe internet, îi aparține lui Omraam Mikhaël Aïvanhov și a fost inclusă și în cartea "Reguli de Aur pentru fiecare zi".

Citește continuarea pe pagina următoare >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri