21 Februarie 2018 publicat în Lifestyle 29 share-uri

Relatia dintre mama si copil este, poate, cea mai profunda relatie interumana, incomparabila cu o alta, nici chiar cu cea dintre sot si sotie sau iubit si iubita.

“Cand o mama iubeste neconditionat – si numai o mama poate iubit neconditionat – copilul invata fericirea de a fi iubit neconditionat” si devine el insusi capabil sa iubeasca astfel. Cu toate acestea, Osho ne sfatuieste sa nu luam rolul de mama prea in serios caci putem distruge copilul. “Seriozitatea dumneavoastra poate fi distructiva. Considerati totul un joc. Aceasta cu va diminueaza cu nimic responsabilitatea, dar ea nu trebuie sa se transforme in rigiditatea. Jucati-va cu copilul vostru ca si cum ati canta la un instrument muzical. Respectati partitura cu toata seriozitatea, dar lasati-va imbatata de muzica.”

Foto: TairA /Shutterstock

“Poti fi o mama chiar si fara sa dai nastere unui copil"...

Iar o idee a lui Osho care este cu adevarat frumoasa si adevarata este cea conform careia poti fi o mama chiar si fara sa fi dat nastere unui copil, manifestandu-ti spiritul matern. “Poti fi o mama chiar si fara sa dai nastere unui copil. Poti fi o mama pentru toata lumea. Iti poti manifesta spiritul matern fata de un copac, fata de un animal. El este o calitate innasucta, dar potentiala, a femeii. Spiritul matern inseamna sa fii capabil sa iubesti neconditionat, sa iubesti pe cineva pentru simpla bucurie a iubirii, sa ajuti pe cineva sa creasca pentru simpla fericire de a sti ca l-ai ajutat sa creasca. De pilda, un terapeut autentic este o mama. Daca nu dispune de spirit matern, atunci nu este un terapeut adevarat, ci doar un profesionist care exploateaza oamenii, profitand de suferinta loc. Un terapeut autentic este o mama. El este ca un pantec pentru pacientul sau. Salvandu-l, el ii ofera acestuia o noua nastere, o noua fila, curata, pe care acesta isi poate rescrie viata de la inceput.”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari

Nota! Acest articol se bazeaza pe informatiile prezentate in cartea "Despre femei", Osho (aparuta la editura Mix,2012) si preluate de numeroase site-uri si retele sociale din mediul online. Cititi mai multe pe scribd.com.

Foto homepage: CCallanan /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri