25 Octombrie 2016 publicat în Lifestyle 41 share-uri

Sentimentele de manie si ura se dezvolta intr-o minte care este ravasita de sentimentul de insatisfactie si nemultumire. Antidoturile impotriva maniei si a urii sunt RABDAREA si TOLERANTA.

A te agata de manie este ca si cum ai inhata o bucata de carbune fierbinte cu intentia de a-l arunca in altcineva; tu esti cel care se va arde. Buddha

Mania si ura… atunci cand nu le mai putem controla si pun stapanire pe noi sunt ca o tornada pentru minte si suflet. Pare aproape imposibil sa iesim nevatamati din iuresul lor si ne lasa intotdeauna ravasiti si ciufuliti. V-ati confruntat vreodata cu aceste doua sentimente atat de acaparatoare si, desi constienti de puterea lor negativa, nu ati stiut cum sa le faceti fata? Iata ce ne invata Dalai Lama si Howard C. Cutler sa facem in privinta maniei si a urii in cartea “The Art of Hapiness”. Sunt sfaturi extrem de pretioase pentru a gestiona mania atunci cand apare.

Sfatul lui Dalai Lama: Cum sa faci fata maniei si urii

Nu putem invinge mania si ura pur si simplu inabusindu-le. Trebuie sa cultivam antidoturile pentru ura: rabdarea si toleranta…. Cand suntem angajati in practica rabdarii si a tolerantei, in realitate suntem angajati intr-o lupta cu ura si mania.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

In general vorbind, cred ca mania si ura sunt tipurile de emotii pe care, daca nu le verifici si nu te ocupi de ele, tind sa se agraveze si continua sa se dezvolte. Daca pur si simplu te obisnuiesti sa le lasi sa se intample si continui sa le exprimi, acest lucru va duce la dezvoltarea lor, nu la reducerea lor. Prin urmare, cu cat mai mult adopti o atitudine prevazatoare si incerci in mod activ sa reduci nivelul fortei acestor sentimente, cu atat mai bine va fi.

Foto: Vlue / Shutterstock

Sentimentele de manie si ura se dezvolta intr-o minte care este ravasita de sentimentul de insatisfactie si nemultumire. Prin urmare, te poti pregati din timp depunand eforturi pentru a construi multumirea interioara si cultivand bunatatea si compasiunea. Acest lucru poate determina o liniste sufleteasca care poate preveni dezvoltarea maniei de la bun inceput. Si atunci cand intr-adevar se iveste o situatie care te face manios, ar trebui sa iti confrunti in mod direct mania si sa o analizezi. Investigheaza ce factori au dat nastere acelui moment de manie sau ura. Apoi, analizeaza mai departe, vazand daca este un raspuns potrivit si in special daca este constructiv sau distructiv. Si fa un efort sa exerciti o anumita disciplina interioara si abtinere, combatand-o activ prin aplicarea antidoturilor: contracarand aceste emotii negative cu ganduri de rabdare si toleranta.”

12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi

Din moment ce rabdarea si toleranta vin din abilitatea de a ramane neclintit si stabil si a nu te lasa coplesit de situatiile si circumstantele adverse cu care te confrunti, nu ar trebui sa percepi toleranta si rabdarea ca pe un semn al slabiciunii sau al faptului de a ceda, ci mai degraba ca pe un semn al tariei, venind dintr-o abilitate profunda de a ramane neclintit. A raspunde cu rabdare si toleranta unei situatii care te pune la incercare in loc sa reactionezi cu manie si ura inseamna sa te abtii in mod activ, ceea ce vine dintr-o minte puternica, auto-disciplinata.

Cred ca exista o legatura foarte apropiata intre smerenie si rabdare. Smerenia inseamna a avea capacitatea de a lua o atitudine de confruntare, a avea capacitatea de a raspunde daca vrei, insa a decide in mod deliberat sa nu faci asta. Asta este ceea ce numesc smerenie autentica. (fragmente din cartea "The Art Of Happiness: A Handbook For Living")

8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Parenting constient (mindful parenting) – recomandari si sfaturi

Citeste continuarea articolului pe pagina urmatoare

Foto homepage: Dalai lama; Credite foto: 360b / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri